Нова година, нов лаптоп

  • Сподели:
Нова година, нов лаптоп

С настъпването на новата година вероятно на много от вас ще ви се прииска да пенсионирате стария си лаптоп. По-долу ти предлагаме селекция от три устройства на Acer, Asus и Lenovo, които определено си струват. 

Нова година, нов лаптоп

Acer Swift 7

Acer Swift 7 е първият лаптоп с дебелина на корпуса под 10 мм, което, в комбинация с теглото му от 1.1 кг. го прави изключително компактен и лесен за пренасяне. Освен с размерите си, Swift 7 впечатлява и с елегантния дизайн на алуминиевия корпус в черно и златно.

Бързаме да те успокоим, че компактният размер не е в ущърб на функционалността – лаптопът разполага с два USB-C 3.1 порта, голям тъчпад, а животът на батерията достига до 9 часа автономна работа, без зареждане. Лаптопът е оборудван и с 13,3-инчов Full HD IPS дисплей с Gorilla Glass защитно покритие.

Останалите характеристики на Swift 7 включват последно поколение Intel процесор от енергоспестяващата Y серия, 8GB RАМ и 256 GB SSD диск.

Нова година, нов лаптоп

Asus ZenBook Flip 

Лаптопът Asus ZenBook Flip обединява всички предимства на преносим компютър и таблет в едно. На пръв поглед устройството впечатлява с елегантния и изчистен дизайн на изработения от алуминий корпус с дебелина от 13.9 мм.

Теглото на ZenBook Flip е само 1.3 кг. Устройството е снабдено с 360-градусова панта, която осигурява плавно движение и стабилност на дисплея под всякакъв ъгъл. Според направените тестове, ZenBook Flip издържа над 20 000 пълни цикъла на отваряне и затваряне.

Изключително чувствителният 13.3-инчов сензорен дисплей разпознава дори и най-леките движения на пръста, докато високата яркост и широк зрителен ъгъл предоставят високо качество на картината от различни положения.

Допълнително ZenBook Flip e снабден с Intel процесор с пасивно охлаждане без вентилатор, а батерията може да достигне до впечатляващите 12 часа работа без зареждане.

Нова година, нов лаптоп

Lenovo Yoga 910 

Семплият дизайн на новия хибриден 2-в-1 Lenovo Yoga 910 дори не загатва, че под фината алуминиева сплав дреме звяр, който само с едно натискане на плавната и мека клавиатура или плъзване пo чувствителния на допир монитор е готов да бъде впрегнат в чудовищно натоварване на софтуер и хардуер.

Lenovo YOGA 910 е солиден отговор към потребителите на все по-силното естествено търсене на функционалност и дизайн в съчетание със съвършено асемблиран софтуер и хардуер. И най-вече може да покрие необходимостта от все по-леки, изчистени и същевременно мощни мултимедийни устройства.

Имаш нужда от бърз преглед на файлове, документи, презентация, снимките от вчерашното парти или просто филмче за детето? Няма проблем, Yoga-та минава в поза таблет само с едно завъртане. Без излишни превключвания или опасения от това, че може да се плъзне и да не застане стабилно. Революционните панти за захват към тялото и клавиатурата дават достатъчно категорична стабилност и лекота на въртене.

Екранът е 13.9” тъч с 1080p full HD IPS матрица. Максималното запълване от ръб до ръб осигурява допълнителен обзор на картината. Независимо дали е в режим на таблет или лаптоп, Yoga има изключителна чиста дълбочина и на най-малкия детайл и полутон в излъчването. Хардуерът Intel Core i5 – 7200U с 2.50 GHz процесор в съчетание с 8GB RAM и 256 GB SSD дава спокойствието да работиш леко дори с графични програми в съчетание с ровене в няколко уебсайта едновременно и стрийминг на видео.

Това перфектно съчетание гарантира живот на батерията за повече от 8 часа активна мултимедийна работа. Тъч падът е доста усъвършенстван и плавен независимо от интензитета на натоварване и софтуера, с който се ползва.

След всичко това е редно да се каже, че Windows 10 Pro се вписва съвсем естествено в цялата конфигурация на трите устройства и върви плавно и леко, независимо от натоварването.