Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти!

  • Сподели:
Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти!

В Конституциите на много страни по света пише: "Непознаването на Закона не оневинява извършителите".

Живеем в интересно време, в което духовното и материалното са в открит конфликт. Хората стават все по-малко толерантни. Пречупват всички през себе си. Динамиката на живота, особено в големите градове, прави хората продукт на консуматорското мислене. Със злато не можеш да си купиш място в рая. Нали не вярвате, че човек е само материя?

Наскоро мой приятел ме запозна с древното учение от Хаваите, което се нарича Опонопоно. То търси "Щастието в малките неща". Философията му се уповава на мантрата "Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти".

Идеята на това учение е, че трябва да бъдем отговорни за всичко, което ни се случва и това, което дори случайно чуваме. Не трябва да се изпълваме с чувство на вина и негативизъм, а напротив - да приемем ситуацията, проблема или предизвикателството и да разберем, че има още какво да облагородяваме в себе си.

Може да повтаряте на ум многократно "Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти", но нека мантрата бъде винаги отправена към Източника, който има много имена. Правете го с вяра и постоянство, защото мисълта е най-силното качество у човека

Снимка: http://www.sxc.hu