Остани си вкъщи - интересни идеи за деца и възрастни

  • Сподели:
Остани си вкъщи - интересни идеи за деца и възрастни

След предложенията за виртуални изложби и концерти в "Изолацията не е това, което беше", ви предлагаме още няколко интересни идеи за приятно прекарване на времето, докато сте вкъщи:

Перли от репертоара на Софийската опера и балет 

Софийската опера и балет продължава новата си инициатива с безплатни излъчвания на перли от репертоара си. Вижте програмата тук. На фейсбук страницата на Операта стартира онлайн платформата SOFIA OPERA PEARLS STREAMS - поредица излъчвания на записи на живо от богатия репертоар.

Оставаме заедно - програма на Софийската филхармония

Софийската филхармония обяви своята онлайн програма, която включва четири концерта до края на месец март. Може да се насладите на изпълненията тук

Рисувай против вируса

Българският творец Павел Митков стартира кампания "Рисувай против вируса" с безплатни онлайн уроци, които излъчва на живо във фейсбук страницата си всеки ден от 20:30 часа. Идеята на художника е хората, които в момента са в принудителна изолация вкъщи заради коронавируса, да уплътняват времето си по забавен начин. 

Музейко вкъщи

"Музейко" стартира онлайн срещи от 15:00 часа на живо всеки делничен ден. Научете как се образуват облаците и колко високо живеят веселите перести, пухкавите купести и сърдитите буреносни облаци. Може да гледате видеата от поредицата "Музейко вкъщи", ако не сте успели да ги гледате в реално време. Тук херпетологът Красимир Христов разказва за тайния живот на влечугите.

Постановки за най-малките

Театър "Васил Друмев" - Шумен ще радва децата с онлайн спектакъл всяка неделя от 11 часа. На страницата на театъра неделя сутрин ще бъде публикуван линк за безплатен достъп, който ще е активен през следващите 12 часа. 

На 22 март от 11:00 ч. на страницата ще може да гледате спектакъла "Котето Джаф" от Григорий Остер.

Аудио книги за най-малките

Амазон пусна всичките си аудио книги за деца безплатно, след като и училищата във Великобритания бяха затворени. 

Онлайн фестивал за късометражно кино

В отговор на ситуацията се появи нов онлайн фестивал за късометражно кино, озаглавен MY DARLING QUARANTINE, който започна в понеделник, 16 март. Домакин е платформата за късометражно кино Talking Shorts, която ще помогне за набиране средства в борбата срещу COVID-19 и в подкрепа на онези хора и събития, които бяха засегнати от пандемията.