Отношенията ни с живота - (не)споделена любов?

  • Сподели:
Отношенията ни с живота - (не)споделена любов?

Любовта има способността да променя всичко, до което се докосне. Тя може да направи самите нас други хора, да смени начина ни на виждане, отношението ни, духовното ни състояние. В зависимост дали е споделена или не, ние решаваме дали да бъдем по-силни заедно или да носим товара си поотделно.

Такива, обаче, са взаимоотношенията ни не само с хората, а и със самия живот. И преди да си направите прибързани заключения искам да ви уверя в едно - животът ни обича, така че проблемното звено във връзката ни не е той.

Замислете се, ако вие не обичате някого, можете ли да очаквате от него доброто, за което мечтаете? И не, отсрещният не е лишен от него, но имайки негативно отношение, вие не му позволявате да се покаже в друга светлина. Колкото повече обичаме нещо, толкова повече красиви качества намираме в него, сякаш просто гледаме с други очи. А защо си мислим, че същото не се отнася и за живота ни?

Разбира се, проблемите не свършват, когато дадеш любов, но те вече съвсем не изглеждат по същия начин. Вече имаш доверието, че случващото се ще има позитивен завършек и можеш да почувстваш опората, знаейки, че не си сам.

Винаги помнете, че животът ви, точно такъв, какъвто е в момента, би бил благословия за някого, докато остава недооценен от вас. Няма как да очакваме той да се преобрази изведнъж и да стане изключително щастлив и удовлетворяващ, ако ние първо не променим начина, по който гледаме на него.

Може би има причина животът ни да е точно такъв, какъвто е и вместо да препускаме през него, вечно чакайки нещо да приключи и друго да започне, можем да спрем и да го обикнем, защото това би означавало да заобичаме и самите себе си!

Не забравяйте, че вие и животът ви сте свързани, вие сте едно цяло, един отбор, една връзка. Затова изберете много мъдро на какво ще се градят тези взаимоотношения - можете взаимно да си давате обич, да се разбирате, изчаквате, доверявате или да се критикувате, наранявате и пришпорвате.

Няма нужда да търсите доказателства, просто заобичайте живота си още сега и той ще заобича вас!