Първото издание на Sofia Live Festival приключи успешно

  • Сподели:
Първото издание на Sofia Live Festival приключи успешно

Най-новият летен фестивал на София, Sofia Live Festival, приключи след 3 дни, 11 концерта, безброй усмихнати хора, незабравими емоции и много настроение.

Въпреки всички предизвикателства на времето и препятствия, с които Sofia Live Festival се сблъска в последните дни преди старта си на 18-ти юни, можем смело да заявим, че първото издание на фестивала беше успешно. Това стана факт благодарение на неуморната работа на целия екип, който стои зад фестивала, но и благодарение на всички вас, истинските фенове, които станахте част от най-новото градско събитие. Двете вечери в Sofia Live Club и последната на Колодрума бяха вълнуващи, емоционални и даващи надежда за един добър рестарт на музикалния и културен живот в столицата.

В първата вечер на фестивала на сцената в Sofia Live Club се качиха Мила Роберт, Druga Planeta, Стругаре и Жлъч, Григовор, Гена.

Les animaux sauvages, ПИSТАМАШINA и Анимационерите белязаха съботната вечер с качествена алтернативна музика и силно емоционални изпълнения, които някои от феновете нарекоха „Сбъднахте една мечта“. Истинска наслада за ценителите на класното ъндърграунд звучене.

Кулминацията беше в неделя, когато слънцето взе превес и всички предпоставки за истински фестивален дух бяха на лице, а ние не се поколебахме да го създадем. Под открито небе, на Колодрума в Борисовата градина, първи на сцената се качиха младата банда hug or handshake, които със страхотен заряд и безкомпромисно звучене изсвириха дебютния си албум за първи път на живо.  След тях огненото момиче Керана и нейните космонавти разгорещиха още повече емоциите на публиката.

Когато дойде ред на емблематичните и много обичани Phuture Shock, събрали се след повече от 10 годишна пауза, специално за Sofia Live Festival, доза позитивност и слънчева енергия, в комбинация с грууви ритъм завладяха мигновено феновете. Все още екзалтирани от изпълнението на Phuture Shock, публиката посрещна хедлайнерите на вечерта Hayes&Y, които взривиха публиката и закриха подобаващо първото издание на Sofia Live Festival - най-новият фестивал за градска култура и музика в София.