Пет признака, че вече си в света на възрастните и няма връщане назад

  • Сподели:
Пет признака, че вече си в света на възрастните и няма връщане назад

Представяме ти няколко признака, по които да познаеш, че вече си в света на възрастните и няма връщане назад.

•  Тайничко се надяваш плановете за лудото излизане в петък вечер да се провалят, за да можеш най-накрая да си гледаш любимия сериал наволя и да се наспиш - добре дошъл и знай, че не си единствен! Естествено, че е хубаво да се позабавляваш, да прекалиш с шотовете и да се прибереш в малките часове.

Но когато ежедневието ти е натоварено, очакваш с нетърпение уикенда, за да можеш поне за 2 дена да имаш време за себе си - да допрочетеш онази страхотна книга, да поспортуваш или просто да лежиш и да гледаш смешни клипчета в продължение на часове. С една дума да правиш това, което ти се иска. А всички знаем, че след излизането в петък вечер този план за съботния ден трудно би се осъществил.

• Изпитваш лекичко вълнение, когато има намаления в хипермаркетите - дали на бутикови вина, зехтини или на италиански и американски продукти например. Правиш си план след работа да отидеш да си накупиш всички тези готини неща (дори в най-лошия случай си ги набелязал предварително и си направил списък ) и да си ги консумираш с удоволствие и в приятна компания. А спомняш ли си преди колко досадно ти се струваше това?

• Искаш да прекарваш все повече време с родителите си, наистина се вслушваш в съветите им и осъзнаваш колко много ги обичаш. В периода от около 15 до 19-годишна възраст ти е супер досадно да ти задават въпроси, да ти дават наставления за живота и изобщо да се мотаят нон-стоп около теб, но когато заживееш отделно от тях, разбираш колко много неща всъщност си приемал за даденост и колко много са ти помагали тези хора.

Започват да ти липсват все повече и звъниш на майка си по няколко пъти на ден уж за да попиташ колко яйца се слагаха в онази рецепта за кекс (повечето пъти 4 вършат работа, всичко е точно!) или какво ти трябва за заливката за мусака, но в крайна сметка прекарвате 20 минути на телефона в разговори на всевъзможни теми. Изпитваш удоволствие да я почерпиш кафе и да видиш усмивката й.

• Започваш все повече да цениш свободното си време и връзките си. Ако преди си излизал с когото и да е, само за да не си стоиш вкъщи, вече подбираш добре компанията си. Не прекарваш дори и един час с хора, с които нямате нищо общо и очевидно и в бъдеще няма да имате. Не се съгласяваш да ходиш на всякакви места, само за да угодиш на някого и за да се тагнеш, а отиваш, ако наистина имаш желание за конкретното събитие или дейност. Кой би помислил, че нещата ще се преобърнат така?

• Какъв по-очевиден признак от факта, че добре познатият ни хит от 90-те на Бритни Спиърс "Hit me baby one more time" догодина ще навърши 20 години. Да, съвсем сериозно и знам, че имаш чувството, че вчера го въртяха по радиото. Времето лети, така че го използвай по-най добрия за теб начин и живей на макс! :)