Писмо до следващия мъж, който ще твърди, че ме обича

  • Сподели:
Писмо до следващия мъж, който ще твърди, че ме обича

Никога не съм била добра във връзките. Може би защото очаквам твърде много, сляпо вярвам, че всички имат добри намерения. Ето защо връзките ми през изминалите 10 години бяха токсични и едностранни.

Винаги си мислих "Един ден той ще стане страхотен съпруг", "Един ден може да е добър баща" и т.н. Инвестирах всичко в даден човек, мислейки си, че това е "инвестиция за добро бъдеще". После разбрах, че хората не са ипотечни кредити, мъжете още по-малко.

Е, няма да крия, че многократно си патих. Бях използвана, лъгана и манипулирана. Но вече не. Преди повече от една година реших, че приключвам с връзките, докато не "ремонтирам" емоциите, психиката и поведението си.

Вече знам, че не е нужно да инвестирам времето и енергията си във всички връзки, които имам. Ето защо искам да кажа няколко неща на следващия мъж, който ще влезе в живота ми с гръмки обещания за вечна любов.

Аз съм независимо жена. Изкарвам сама парите си, плащам сметките си и това беше така и преди да те срещна. Не си мисли, че можеш да ме купиш или задържиш с дебел портфейл.

Мисля по-различно от останалите. Боли ме от различни неща, защото съм била наранявана по най-разнообразни начини. Ако ми кажеш истината, мога да я приема, но не ме лъжи.

Не очаквай твърде много от мен. Приеми ме като свое огледало. Каквото ми дадеш, това ще получиш. Вече не се изгубвам в чувствата си.

Имам много резерви – психически, емоционални и физически. Така че, когато се отдръпна, не се отдръпвай и ти, предразположи ме.

Източник: iWoman.bg