Писмо от моето бъдеще

  • Сподели:
Писмо от моето бъдеще

Привет усмихнато момиче,

Написах това писмо отдавна и го оставих на бюрото ти, за да го намериш, когато ти е най-нужно. А аз знам, че сега то ти трябва и ще ти донесе подкрепа. Спомням си моментите, които изживяваш сега – колко ти е трудно, тъжно, как си изгубила посоката си.

Повярвай ми - всичко това ще мине!

Тези тежки дни са необходими, макар сега да не разбираш причините. Никой не ни е обещавал, че пътят към мечтите ще е лек, дори напротив – оказа се, че трябва да преминем през много трънливи участъци, да леем пот и кръв, да мием прашните си лица със сълзите си. Но всичко това си заслужава, защото така израстваме и накрая получаваме желаната награда.

А ние я получихме! Докато пиша това писмо, аз й се радвам – наслаждавам се на живота, който изградихме заедно. Ти също ще доживееш този миг на щастие, но първо трябва да проявиш сила. Зная, че сега искаш да се откажеш, да захвърлиш всичко, да се предадеш. Не го прави, но не заради бъдещата награда, а заради всичко онова, което сме дали досега.

Спомни си нашето минало!

Спомни си вдъхновението и блясъка в очите, когато започнахме. С каква жажда и вдъхновение работехме упорито, пишехме с часове, обмисляхме сюжети. Ние не само създадохме една история, ние я преживяхме.

Спомни си възторга, гордостта, щастието, когато завършихме първата си книга. Нима ще захвърлиш с лека ръка постигнатото? И ще се откажеш от тези малки, но велики моменти, когато се докосваме до божественото?

Спомни си първите откази от издатели и редактори - не бяха приятни, често се отчайвахме, а колко безсънни нощи прекарвахме, облени в сълзи! Но ги преодоляхме, изправихме се с гордо вдигната глава и продължихме напред. Ако сега се откажеш, силата, която проявихме тогава, ще се окаже напразна.

Спомни си упоритостта, вярата и неуморния труд, които ни костваше да превърнем една мечта в стартиращ бизнес. Всички изпълнени планове и проекти нима са били напразни?

Спомни си признанието на стотиците хора, прочели книгите ни - светналите им очи и хубавите думи, които ни казаха. Нима ще пренебрегнеш всички тези читатели, на които сме донесли радост и развлечение, чрез творбите си?

А какво ще кажеш на хората, които вдъхновихме чрез примера си да последват техните мечти?

Не се отказвай сега!

Невинаги ще ти е лесно. Ще трябва още много да учиш, да се бориш, да опитваш, да се проваляш и да се изправяш отново. Ще ти е нужен кураж, воля, силна вяра, дисциплина, упоритост.

Но ще си заслужава!

С обич и мъдрост,

Твоето бъдеще