Само защото те обичам…

  • Сподели:
Само защото те обичам…

"Само защото те обичам…

Никога няма да ти дам абсолютно всичко, защото те обичам. Ако ти дам всичко, дори последното, което се съдържа у мен, аз ще ти се ядосвам, ще ти се сърдя и повече няма да мога да те приближавам.

Именно защото те обичам, първо се погрижвам за себе си. Защото ако не се грижа за себе си, няма да мога нищо да дам и на теб.

Само защото те обичам, разкривам пред теб сърцето си. Даже когато вътре е най-тъмно. Защото, ако не го направя, тъмнината ще стои помежду ни.

Именно защото те обичам, понякога се отделям от теб и потъвам в самотата. Правя го, за да се съединя със себе си и поемайки си дъх, да се върна при теб освежена и пълноценна за общуването.

Именно защото те обичам, постоянно се карам и споря с теб. Не искам неизясненото да строи стена между нас.

Именно защото те обичам, постоянно търся и развивам себе си. За да не те обвинявам после, че губя живота си, посветила се само на теб.

Именно защото те обичам, не стоварвам върху гърба ти непосилното бреме на отговорността за моето щастие. Не те карам да ме правиш щастлива и не се опитвам да сторя същото за теб. Защото собственото щастие е постижимо само за ръцете на самия човек.

Именно защото те обичам, няма да се опитвам да прява нещо за теб насила. За да не ти се сърдя и да ти се ядосвам, че ме заставяш.

Именно защото те обичам, често ти се ядосвам, защото идваш толкова близко, колкото никой друг и понякога ми причиняваш болка. Моят гняв е ограничен и има ясна цел. Моят гняв не е опит да те унищожа, а покана да определим границите си.

Именно защото те обичам, аз измислям правила, по които да живеем. Защото сме две отделни човешки същества, две отделни човешки вселени, които трябва да се споразумеят.

Само защото те обичам, аз съм уязвима за теб и не го крия. Уязвимостта е вратата, през която трябва да минем, за да бъдем близки.

Именно защото те обичам, аз съм търпелива с раните ти и не се опитвам да ги посипвам със сол. Но и не се правя, че не ги забелязвам. Така ти давам възможност да ги оставиш да зарастнат.

Именно защото те обичам, понякога съм твърда и настойчива в упоритостта си да остана себе си. Защото ако не съм себе си, никога няма да мога да бъда с теб.

Именно защото те обичам, често ти казвам "не", за да може моето "да" да е пълно и искрено.

Именно защото те обичам, често ти отказвам разни неща. Защото наистина много ми харесва да бъда потопена с теб във всичко това, за което се съгласявам с охота.

Именно защото те обичам, не те жаля и не правя от теб морален инвалид, а търпеливо чакам да лекуваш своите рани в моето присъствие.

Именно защото те обичам, не поемам на своите рамене твоите отговорности. Така бих направила теб слаб, а себе си зла и сърдита.

Именно защото те обичам, спирам, когато разбирам, че е достатъчно. Спирам и ти казвам, когато прекаляваме, когато препълваме чашите и се запасяваме с близостта помежду ни. Защото ако не ти го кажа, ще усетя преситена и преяла и животът ни ще се превърне в мъчение.

Именно защото те обичам, по-добре да не те приближавам, когато не съм сигурна в чистотата и яснотата на своите или твоите намерения.

Именно защото те обичам, аз се вслушвам в себе си и се питам какво искам и какво ми е интересно. Точно за да споделя с теб радостта от откритията и постиженията си.

Именно защото те обичам, се старая да намирам щастие извън теб, за да не те правя отговорен за моето благополучие, а да го придобия и да го споделя с теб.

Само защото те обичам, не ти обещавам, че това ще трае вечно. Но в момента те обичам и го правя с цялата си душа и с всичките си сили.

Именно защото те обичам, съм готова да изживея остатъка от живота си без теб, ако ти го пожелаеш.

Именно защото те обичам, те оставям свободен за всички приключения, които искаш да опиташ. Защото този, който трябва да си отиде, ще си отиде, а този, който трябва да остане при мен, ще го направи или ще се върне.

Именно защото те обичам, се радвам, ако ти е добре с друг, освен с мен. Аз искам в света да има много хора, които те обичат.

Именно защото те обичам, аз не търпя и не си трая, а веднага казвам, ако нещо не ми се нрави. По-доре да има дребни свади, отколкото една огромна, която да разруши всичко.

Именно защото те обичам, съм готова да те пусна във всеки един момент. Защото само така ще се радвам на всяка секунда с теб.

Именно защото те обичам, с всички сили се старая да обичам и да разбирам себе си, за да не те използвам за запълване на моите собствени дупки и за заличаване на моите собствени рани.

Само защото те обичам, аз поглеждам право в лицето своите болки, гняв и страхове. Така намирам смелост отново и отново да преминавам през тях. Очаквам много от себе си, а на твоята подкрепа само се надявам, защото ти не си мен. Ти си отделен и друг и аз те виждам. Старая се да виждам колкото може по-ясно теб, а не своите фантазии и илюзии за теб. Само защото те обичам…"

Автор: Аглая Датешидзе / Превод: Ивелина Димитрова за Myvelikoturnovo.com

Снимка: conversationsforabetterworld.com