Сбъдване на 21 желания с Новолуние в Телец

  • Сподели:
Сбъдване на 21 желания с Новолуние в Телец

Зодиакален знак Телец, както и оста Телец-Скорпион, е свързан с ЖЕЛАНИЯТА. Телецът е гладен за материален комфорт, скъпи и качествени притежания, за хубава храна, за красота, за лукс; Скорпионът отсреща пък е жаден за власт, секс и пари. Голям глад и голяма жажда!

Имайки предвид, че Телец и Скорпион отговарят за ценостната система в астрологичното колело, бихме могли лесно да се досетим колко притеснителна може да бъде тази ос.

На тази планета ние всички сме взаимосвързани, и всяко нещо – човек, животно, растение, камък и пр., подхранва нещо друго. Всичко-което-е съществува в единен организъм. Нищо не съществува самосиндикално. Обаче за Телеца, а и за Скорпиона, на ниско ниво на съзнание има следния модел: "Аз и моите желания".

Ето защо, ако тези мощни желания не бъдат трансформирани в една фина чувствителност към тази биологична взаимосвързаност, вместо изграждане на стабилни основи и качествен фундамент, имаме разруха и дегенарация. Достатъчно е да погледнем към плачевното състояние на планетата земя и нивото на човешките взаимоотношения.

Този глад и тази жажда е необходимо да бъдат осъзнати и трансформирани в правилната посока. А посоката е една - безкористната, безусловна Любов. Телец се управлява от планетата Венера, Скорпион от Марс (и от Плутон). Архетипите на Женското и Мъжкото начало. Мекота и Твърдост. Приемащия и пробивния. Нежният и грубия. Двете изконни начала създаващи живота – Ин (женско начало) и Ян (мъжко начало).

Защо е жизненонеобходимо да сме наясно какво ни е важно и приоритетно в живота? Защото ценностната система е единственото нещо, което може да ни послужи за основа. Твоята ценностната система е твоето пристанище, в което можеш спокойно да пуснеш котва и да се чувстваш сигурен.

Липсата на ценностната система е една от главните причини, поради която човек се чувства несигурен, нестабилен, изплашен. И за да компенсирам всичко това, съзнателно или не, аз се втурвам мощно да задоволявам материалните си желания. Или още по-лошо: пожелавам и използвам ресурсите на партньорите, като ги манипулирам със секс и обгрижване.

Например, ако в предходния месец, в енергията на Овена, сме направили някакъв пробив, стартирали сме нещо ново, то преминавайки в следващия знак – Телец е времето, в което трябва да положим необходимите усилия. И то не какви да е. Животното телец е изключително силно, не е заек, което означава, че не просто правим някакви си действия, а здравата работим и здравата се потим.

И ето тук най-често се къса брънката. Рано или късно мързелът се настанява в картинката. Този модел бихме могли да преодолеем като се погледнем в огледалото и си кажем следното:

виж сега, отдавна си излязъл от корема на майка си; да, там беше уютно, топло и нежно, и нямаше нужда да правя каквото и да било усилие; дори и храната нямаше нужда да дъвча, тя достигаше до мен по възможно най-лесния начин; и да, хич не ми хареса като се родих – ужасно преживяване беше; бях откъснат от моя перфектен свят, където всичко беше известно, където всичко ми се даваше наготово.

Раждането беше брутално отнемане на комфорта ми; от негодувание срещу това нарушение се спуках от рев, ама никой не ме върна обратно в топлата утроба; и оттогава насам, все се стремя към едно и също нещо: да си върна онова състояние на комфорт, уют и защита, да си върна онази среда, където нямаше нужда правя нищо...

Ех, приятели, може би малко преувеличавам, прощавайте. Надявам се тази драматична гледна точка за мързела да ви е разтърсила поне малко, защото и аз, и вие знаете, колко пъти мързелът е бил препъникамъка във важните моменти. Вярвам, че да си жив точно сега е огромна привилегия! Важно е да разберем смисъла на съществуванието си и посоката, която имаме като човеци. А именно – учене, промяна, учене, промяна, учене, промяна.

Това е фундаменталното изискване на Първоизточника към нас – да се родим, да учим, да се трансформираме, да създаваме. Докато волно или неволно бленуване за оригиналното автентично докосване на първият ни дом – околоплодната течност в коремчето на мама, ние гледаме назад, в миналото, и няма как да разцъфнем като личности.

Раждането е началото. Имаме едно малко безпомощно същество. И все пак, съществото трябва да стане човек, трябва да се стабилизира и да доведе живота си до един красив и удовлетворителен край. И усилието за това е индивидуално. Ти се трудиш, ти постигаш, ти береш плодове. Не се захласвай по овощната градина на съседа. Напъни се, създай си твоя, сподели я с другите и бъди честит.

И Телецът, и Скорпионът, за да избягат от УСЪРДИЕТО за собствения си живот, или се държат за полата на майка си, макар и възрастни индивиди, или много бързичко се влюбват. И като се почне едно веселие, купони, секс, а понякога по невнимание и деца, и каква ценностна система, какви основи.

За способност за възпитание пък да не говорим. Подсъзнателният монолог върви горе-долу така: "аз си знам, че никаква не съм я свършил в този живот, ама ей тука като има до мене още някой, да си се гушкаме, да си се дондуркаме криво-ляво и липсата на себереализация някак си ми стои поносима". Ползваме връзките, за да си проспим живота. Не винаги, но често.

За да не изпадаме в крайни състояния – битови/емоционални кризи, е необходимо да бъдем в ролята на ученика и учителя за цял живот. И Телецът, и Скорпионът, имат задължението да достигнат висшите нива на Духовност (не става въпрос за религия). И това няма как да се случи докато се мързелува.

Как е при вас ситуацията: "Работя с удоволствие професията си и печеля много добре" или "Моята работа ми харесва, но ако не получавам много пари от нея, не съм доволен"? Бъдете внимателни, тъй като погрешният фокус може да ви накара да намразите работата си, дори и тя да е вярната посока за вас!

Новолунието в Телец – 6 и 7 май, е прекрасно време, в което да посеем намерения в синхрон с разширяващите, висши качества на Телеца, така че да коригираме посоката си, действията си и ценностната си система, за да имаме удовлетворяващи резултати както на материално, така и на духовно ниво. Днес или най-късно до утре вечерта, напишете ритуално своите намерения за мечтаното благополучие, изкажете ги на глас – с енергия и ентисуазъм, и приберете листа на съхранение.

Ето някои утвърждения, които може да ползвате за вдъхновение, или така, както са написани. С нарастването на Луната в следващите дни, тези намерения ще се енергизират и ще започнат да се реализират по един или друг начин.

Намерения в синхрон с архетипа на зодиакален знак Телец

1. Интегрирам в ежедневието си практики за заземяване, за свързване със съзидателната енергия на Земята.

2. Разбирам, че за да изградя стабилни основи в живота си и да съм удовлетворен от посоката,която вървя, е необходимо личностното развитие да присъства активно в живота ми.

3. Култивирам у себе си любящо, грижовно отношение към формата – тялото, природата, планетата земя.

4. Грижа се за ума си, като го подхранвам с качествена информация, която възнамерявам да използвам в живота си; грижа се за тялото си, като се храня с качествена храна и като правя физически упражнения, които ми допадат; грижа се за душата си като включвам изкуствата в ежедневието си.

5. Моята посока е действия в Любовта. И ако вече съм открил призванието си, аз много внимавам да не опороча любовта в него, като се фокусирам прекалено във финансовите резултати.

6. Във всичко което правя аз стремя към високо качество и високи стандарти.

7. Интегрирам в ежедневнето си ритуали, които ми харесват и изпълнявам с удоволствие, и които подходждат на моя индивидуален ритъм на живот. По този начин постигам желаната трансформация – в тялото, в ума, в емоциите.

8. Готов съм да преживея всякакъв емоционален дискомфорт и да се откажа от навици и поведение, които ме отдалечават от мечтите ми.

9. Наясно съм, че успехите не се случват внезапно или случайно. Необходимо е да бъда упорит, постоянен, последователен, ученолюбив, трудолюбив и много търпелив. Готов съм съзнателно да изграждам тези качества у себе си.

10. Аз съм на тази земя както заради себе си – да се развивам и усъвършенствам като личност , така и заради другите. Да стана майстор, в нещо което действително обичам, и да го предам нататък е висша ценност, към която се стремя.

11. Най-големият успех идва тогава, когато сърцето ми е отворено, когато съм приемащ, и ме е грижа за нещо по-голямо от собственото ми еднолично оцеляване.

12. Притежанията ми не са дефиниция за престиж и удовлетворение. Не колко автомобила имам в задния си двор, а колко сърца докоснах е от значимост.

13. Необходимо е първо да се науча да се грижа добре за себе си, да си давам това, което ми е необходимо, за да имам какво да дам и на другите. Стремя се към баланс в даването и получаването.

14. Отказвам се от ролята на "саможертващия се", който обгрижва всички други, но постоянно пренебрегва себе си.

15. За мен е важно какво правя с времето си тук на земята, защото човешкият живот е кратък. Подбирам занимания, приятели и обкръжаваща среда, които по един или друг начин ме подкрепят в посоката на моята визия и цели.

16. Поемам отговорността да се интегрирам в група, където да се образовам – традиционно или нестандартно, където да научавам нови неща ценни за мен; група и среда, която насърчава у мен личностна трансформация. По този начин изграждам самочувствие, стабилна основа под краката си и самостоятелност. 

17. Да следвам повелите на собствената си вътрешна истина е риск, който си струва да поема.

18. Не необходимо фокусът ми да е в самите пари, за да съм богат. Необходимо е само да се влагам в дейности, които докато ги правя ми носят удоволствие. Богатсвото е резултата от усилия в Любовта. Трудо-любие.

19. Замествам ината с упоритост.

20. Замествам низките страсти с адекватна информираност, с едно по-дълбоко разбиране за интимността и секса.

21. Първите 3 стъпки, осигуряващи минимум базис: уча усилено; получавам качествено образование; печеля достатъчно пари за да плащам за основните си нужди сам.

Животът е прекалено красив и прекалено кратък, за да го живеем в зависмости и духовна бедност. Открийте за какво имате сърце в този живот, в какво бихте се вложили с удоволствие, за какво по-скоро бихте умрели, отколкото да се откажете. Сложете намерението, използвайте енергията на Луната и се пригответе здравата да поработите.

С пожелание за трансформация на ламята в себе си – от алчност към алтруизъм!

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен на 0885 38 77 88 или на PoweredIn@gmx.com.