Скритият рай, наречен Белиз

  • Сподели:
Скритият рай, наречен Белиз

Белиз е малка централноамериканска страна, граничеща с Мексико на север и Гватемала на югозапад. Въпреки скромната си популярност у нас, със своите красиви плажове, екзотична флора и фауна и вековна история, тя представлява един земен рай, който всеки трябва да посети.

Културноисторическите и природни богатства на тази малка и бедна страна са световнопризнати. В нея се намират над 900 руини на древната майска цивилизация, а по крайбрежието и има над 450 малки острова с красиви плажове, привличащи туристи от цял свят всяка година.

Днес ще разгледаме шестте най-добри места, които трябва да посетите в Белиз.

Скритият рай, наречен Белиз

Единственият по рода си резерват за ягуари се нарича Cockscomb Wildlife Sanctuary и се намира именно в Белиз. В тропическите му гори, разполагащи се на площ от 150 кв. мили, можете да видите и на 300 вида птици като например папагал макао и тукан. Популярни дейности в резервата са къмпингуването, кану-каякът и плуването.

Снимка: milosk50 /Shutterstock.com

Скритият рай, наречен Белиз

Голямата синя дупка в Белиз е най-голямата подводна пещера в света. Намира се на около 70 км. от брега на страната. Диаметърът й е над 300 метра, а дълбочината - 124 м. Най-голям принос за изучаването на Синята дупка има френският изследовател Жак-Ив Кусто. Тя е в Топ 10 на най-красивите места за гмуркания в света. През 2012 година оглавява класацията на Discovery Channel за Десетте най-впечатляващи места на Земята.

Снимка: Wollertz / Shutterstock.com

Скритият рай, наречен Белиз

Каракол (Caracol) е най-големият майски древен град на територията на Белиз. Намира се на 500 м. надморска височина и е бил град с население от 150 000 души – един от най-големите градове в цивилизацията на маите. Най-активна строителна дейност в него се е извършвала между 484 и 889 г. пр Хр., когато са построени над 40 паметника. Най-голямата пирамида в Каракол се нарича Canaaa и е висока 43 м.

Снимка: Kara Grubis / Shutterstock.com

Скритият рай, наречен Белиз

Големият бариерен риф в Белиз е вторият по големина в света след този в Австралия с площ от 960 кв.км. В него можете да наблюдавате над 500 вида риби и над 100 вида корали. През 1996 г. той става част от списъка с дестинации, обявени за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Снимка: Leonardo Gonzalez / Shutterstock.com

Скритият рай, наречен Белиз

Амбергрис Кайе (Ambergris Caye) e идеалният карибски остров за почивка. С красивите си плажове, отлична хотелска база и изискани ресторанти, той е мечтана тропическа дестинация за посетителите на Белиз.

Снимка: james bommarito / Shutterstock.com

Скритият рай, наречен Белиз

Сан Игнасио е малък град в Белиз, известен с приятния си климат, изгодни хотели и вкусна храна. Той е заобиколен от реки и гористи хълмове и е идеалното място, от което да изучавате майските руини и природните резервати на страната.

Снимка: Daniel Indiana / Shutterstock.com