Списък с мечти

  • Сподели:
Списък с мечти

Животът ни е като книга с неизвестен брой страници. Какъв жанр ще бъде, зависи от нас самите. Но каквато и да бъде, постарайте се да си струва четенето. Live a life you will remember!

Децата са най-щастливите хора на света. Те имат безброй мечти и желания, които смятат, че ще изпълнят. Помните ли си вашия списък? Ако не, направете си един сега. Напишете всички неща, които искате да направите, видите или опитате. Написаните мечти стават цели.

Животът не ни е даден, за да стоим на едно място и да търпим сивото си ежедневие. Длъжни сме да опознаем света. Да дръзнем да живеем истински. Да бъдем щастливи.

От пет години насам правя моя списък с мечти. До момента съм написала 200, като едва 38 от тях са изпълнени. Но аз вярвам, че ще успея. Вероятно броят ще се увеличи в бъдеще, но и повече черти ще се появят. 

Вдишайте и издишайте. Затворете очи и се усмихнете. Помислете си за нещо хубаво. За нещо, което ви прави щастливи. Вие сте тук и сега. Не се притеснявайте за утре, за другата седмица, за следващата година. Насладете са на момента. Прочетете книга, излезте с приятели, поиграйте с децата си. Бъдете щастливи и благодарни за живота, който сте получили.

Един ден ще напуснете този свят. Живейте така, че да се усмихнете, когато дойде моментът. В края, ще помните само миговете на щастие. Направете ги повече. Усмихвайте се всеки ден и преследвайте целите си. Защото след време вие ще бъдете запомнени от близките ви с начина ви на живот, а не с парите, които сте събрали. "Старите" ви сърца ще пулсират при спомена за щастието.

Пътувайте. Опитайте пица в Италия, вино във Франция, шоколад от Швейцария. Докоснете се до древните култури Египет и Китай. Нека слънчевите лъчи играят по тялото ви в Гърция или Бразилия. Дръзнете да направите живота си приключение.

Излезте с приятели и посрещнете изгрева. Говорете си за живота, за отминалите дни или години. Радвайте се на добрата компания и бъдете щастливи.

Прекарайте нощта на плажа, в палатка, на произволна пейка. Направете нещо ново, за което да се усмихвате след време. Спомен, който ще ви топли през студените зими.

Влагайте парите си в моменти, а не в предмети. Използвайте ги, за да отидете на екскурзия, на концерт или карнавал. Вещите се изхвърлят, но спомените живеят в нас.

Поне веднъж пътувайте със самолет и погледнете света отвисоко.

Усмихвайте се. Бъдете щастливи. Изживейте живот, който ще запомните.