Спри да търсиш щастието - няма да го намериш, ако то не живее в теб

  • Сподели:
Спри да търсиш щастието - няма да го намериш, ако то не живее в теб

Едно от най-разпространените пожелания към наши приятели, близки и познати, независимо от повода, е да бъдат щастливи! Нещо толкова силно желано и търсено от всеки един от нас. Но какво всъщност означава да си щастлив?

Някои смятат, че пътят към това бленувано чувство е чрез намиране на идеалния интимен партньор, други - чрез постигане на перфектни резултати в кариерата, а трети се стремят към материалните придобивки и трупане на богатство, убедени, че най-скъпите, лъскави вещи и пет-цифрените суми в банковата сметка ще им го донесат. Несъмнено всяко едно от тези неща внася радост, спокойствие и удовлетворение в живота ни, но не и ако сме фокусирани само и единствено върху това.

Наскоро присъствах на едно събитие, в което чух разказа на един много успял човек. Неговата мечта е била да бъде богат, но в момента, в който е натрупал предостатъчно количество пари, говорим за такова количество, че да се чуди за какво да ги харчи, той е осъзнал, че това не му носи чувството на неописуемо щастие, както е очаквал. След всяко едно безумно харчене си е казвал "И това ли е всичко? Това ли е щастието?".

Когато ти самият не се чувстваш щастлив от това което си, това, което даваш на другите и това което правиш, няма как щастието да дойде при теб отвън. Няма как да изградиш успешна връзка, ако не обичаш себе си, и просто търсиш някой, който да те прави щастлив, няма как да запълниш празнотата в себе си с пари.

От известно време аз се убедих, че колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Не сте ли забелязани как сутрин, ако излезете от вкъщи в добро и позитивно настроение, усмихвате се на непознати в градския транспорт, поздравявате продавачката в нон-стопа, от който си взимате кафе, и просто ви е толкова леко на душата, че енергията ви е заразителна, буквално всеки ви отвръща със същото отношение? Целият ден върви като по вода - хващате само зелени светофари, в обедното меню точно днес предлагат любимата ви салата, неочаквано стар приятел ви се обажда да се видите за питие вечерта. Това не е просто случайност, а правило - каквото даваш, такова получаваш, каквото излъчваш, това привличаш.

Научете се да обичате себе си, такива каквито сте. Научете се да давате топлота на другите, без да очаквате нещо в замяна, правете неща, които обичате. По този начин ще изпитвате щастие, а когато го изпитвате, вие носите позитивно излъчване, което привлича точните хора за вас - хора, които са щастливи и вдъхновени от живота и заниманията си, хора, които също носят позитивната енергия, които вие излъчвате.

Успехите в кариерата също в голяма част зависят от това. Дори и на едно интервю за работа ще бъдете добре приети и запомнени, ако притежавате това позитивно излъчване. Да, уменията и опитът са важни, но не по-малко важно е вашето излъчване и отношение към останалите.

Независимо от житейската ви ситуация в момента, опитайте още от днес да давате повече, да бъдете благодарни за това, което вече имате, и да носите положителна енергия, където и да отидете. Ще видите как нещата ще се променят постепенно във ваша полза. Когато изградите това отношение като част от вас, вече няма да търсите щастието, вие ще го притежавате, и то ще продължи да ви преследва във всяка една сфера от живота.