Странни проблеми, които само любителите на книги ще разберат

  • Сподели:
Странни проблеми, които само любителите на книги ще разберат

Да сте страстен читател – това е едно от най-хубавите качества, които човек може да притежава. Четенето не просто поддържа мозъчните ви клетки живи, ами и ви позволява да преживеете различни културни емоции, както и да избегнете унизителните граматически грешки, уверява ни huffingtonpost.com.

И все пак, има куп чудати ситуации, в които книжните червеи ежедневно изпадат. Ето един забавен списък с деветнайсет книжни проблема, които само ненаситните читатели биха разбрали:

1. Да намерите най-удобното място и най-комфортната позиция за четене е мисия почти невъзможна. На стола? В леглото? Легнал? Клекнал? Седнал? По корем? По гръб? На челна стойка?

2. В самолета колебливо си включвате лампичката, защото всички спят.

3. Да се порежете на хартия може и да изглежда безобидно, но болката е убийствена!

4. Да четете, докато ходите, изисква отлична координация ръце-очи, с каквато са надарени само професионалните атлети.

5. И какво се предполага, че трябва да правите с обложките на книгите с твърди корици? Ако не ги свалите, рискувате да ги съсипете докато четете. Ако пък вземете, че ги свалите и ги затриете на някое странно място, може никога повече да не ги откриете.

6. Докато избирате следващото си четиво, се сдобивате със смущаващ брой богатства…

7. Шрифтът и големината на страниците понякога могат да ви развалят удоволствието от четенето (например sans-serif е едно голямо НЕ).

8. Дори сюжетът на някои книги да е най-голямата глупост, която сте чели, съвестта продължава да ви гризе, че сте я зарязали на рафта "Никога няма да дочета това! Ама никога!"

9. Оплаквате времената, в които сте прахосвали часове в следене на разни знаменитости в Туитър. Е, за това време можехте да прочетете "Моби Дик"!

10. Някои хора броят минутите до обяда. Вие броите минутите до излизането на новата книга на Джефри Юдженидис или Дона Тарт (грубо пет милиона за Тарт, но кой ги смята?!)

11. Да приключиш книга, която много ти е харесала е като да се сбогуваш с добър приятел. Толкова много сте преживели заедно! И дори да се видите отново, никога няма да е като първия път.

12. Забравете за търсенето на съквартирант! Най-стресиращото нещо, когато се местиш, е да откриеш начин да си пренесеш хилядите кашони с книги.

13. Постоянно мислите как да пренаредите библиотеката си. Дали според цветовете на кориците? Или да подходите по-практично и да подредите книгите според датите им на издаване, или по азбучен ред? Ако пък сте в настроение, защо да не си обособите цял рафт с автобиографии а ла Роб Гордън от "Момичета от класа"?

14. Настроението ви зависи от книгата, която четете. Приятелите ви са се научили да не ви дразнят през месеците на Достоевски или седмиците на Брет Ийстън Елис.

15. Отнасяте си вкъщи разни книги, чуруликайки си: "Може ли да я задържим?". Това би било хубаво, стига да не се случваше всеки ден…

16. Книжният червей не може просто ей така да мине покрай книжарница. Книжният червей трябва поне да се помотае наоколо. И обикновено книжният червей свършва с торба, пълна с повече книги, отколкото може да носи.

17. Фразата "Не чета" може да се окаже смъртоносна за връзката ви. Това е все едно да ви кажат: "Не понасям майка си" или "Харесва ми да изтезавам котенца".

18. Твърде е възможно да притежавате две или три (може и повече) копия от любимата си книга. Просто не можете да се сдържите, нали? Новия дизайн на корицата е неустоим!

19. Зарязвате прането, домакинската работа и други важни ангажименти, защото сте по средата на страхотна книга. Казвате си: "Е, в събота ще съм със същата тениска! Съжалявам, ама не съжалявам наистина!" :)

Източник: lira.bg