Свилен Ноев за High View Art: Искам да вляза в сърцата на милиони хора

  • Сподели:
Свилен Ноев за High View Art: Искам да вляза в сърцата на милиони хора

„Взлом" е третият сингъл от предстоящия шести студиен албум на момчетата от „Остава“. Групата отново залага на емблематичното си китарно звучене и силно въздействащ текст, с който провокират режисьора Невена Спасова да разкаже историята на двама влюбени и тяхната първа среща.

Вокалистът на "Остава" Свилен Ноев даде интервю за читателите на High View Art и разказа каква е историята на последния сингъл и какво предстои за бандата до края на лятото.

  

-Свилен, честито. Новото парче на „Остава“ - „Взлом“, е жестоко! Каква е неговата история?
-Мерси много. Започна от един мой демо запис, който решихме да пробваме да направим на песен. След около месец свирене заприлича на песен и постепенно написах текста.


-Защо „Взлом“? Къде искате да влезете с „взлом“?
-В текста се пее - “Ако влезеш с взлом в моя ум и дом”. Стори ми се готино да се използва агресивна дума за нещо толкова красиво. Аз лично искам да вляза в сърцата на милиони хора.


-Режисьор на видеото е вашата жена Невена. Как се работи с любимия човек на снимачната площадка?
-Работи се много лесно, защото всички имаме една цел - да направим добър продукт, който да стигне до повече хора. Иначе Невена беше наясно с това, какво иска да постигне и не изгуби времето на никого.


-Видеото е заснето в София и на Царската гара в Казичене, което е наистина красиво място. Как избрахте локациите?
-Невена и Пламен го избраха, двамата работят заедно от много време. Понеже постоянно мърморя, че искам да снимаме на пънкарски места, а Царската Гара е точно това - красиво място, тънещо в разруха. Дано скоро да се превърне в музей, заслужава го!


-Разкажете малко повече за снимачния процес.
-Този път не сме се били помежду си. Невена беше наясно с кадрите, беше спокойно, всеки си свърши работата и накрая се снимаха и главните герои. Радвам се, че всички изглеждат доста симпатични, което е донякъде и целта. На младите хора от екипа трябваше да обяснявам какво е ‚Кореком“ и защо е смешно да се използва в изречение.


-Как се приеха песента и видеото от феновете?
-Засега получаваме супер отзиви, че песента е като старата „Остава“, че видеото е супер. Мисля, че албумът ни ще е доста интересен, поне така ми се струва.


-Казвате, че първите две изречения от един текст винаги са най-важни. Как се започват тези изречения? Откъде идва вдъхновението?
-Много трудно е да намериш първите думи за една песен, те отварят песента и трябва да са много категорични или поне интересни. В случая, мисля, те са доста верни за времето, в което живеем.


-„Взлом“ е третият сингъл от новия албум на „Остава“. Кога да го очакваме?
-В края на зимата мислим да издадем албума и да имаме голямо лятно и есенно турне.


-Тази година „Остава“ навършват 30 години. Какво подготвяте за повода?
-Другата година ставаме на 30 години и тогава ще има много интересни неща, тази ще бъде по- скоро записи и концерти, наблягащи на хитовете и новите ни песни.


-Какво друго ново има около вас?
-Лятото имаме доста концерти – на 18 юли - Sofia Summer Fest, 30 юли - Sunland на Перла, 31 юли - Ментол Варна, 6 август - Бургас Остров Света Анастасия, 2 септември - Маймунарника годишнина на групата. И доста други около тях, най-вече по морето.


-Извън сцената и музиката, какво прави Свилен от „Остава“?
-Когато не съм напрегнат от неща, свързани с организация на нещата около групата, съм относително забавен, а когато не пея и не свиря, обичам да гледам тенис и да правим интересни неща със семейството, пътувания, каране на колело, плуване… Хубавите артистични компания ме развеселяват, всеки си има минути на смешки и никога не скучаем.


-Какво е най-важното, на което искате да научите сина си?
-Да е честен, възпитан и да не е мързелив.


-На какво ви учи той вас?
-Постоянно ми дава съвети за всичко. Да не се ядосвам за глупости най-вече, а и ме пита защо нямам милиони фолоуъри в Инстаграм и Ютюб. Нямам отговор.


-Какво си пожелавате?
-Световни хитове, да няма пандемия и хората в България да хейтят по-малко и да работят повече - пожелавам го и на себе си.