Тайните на щастливите хора

  • Сподели:
Тайните на щастливите хора

Щастлив човек? Да! Този, който е винаги в добро настроение, често се шегува и е доволен почти винаги, независимо от произхождащите събития. Такъв човек привлича към себе си подобни случки и хора. И околните винаги се чудят, дали няма никакви специални тайни, защо тези хора са така позитивни?

Да, имат ги - те притежават някои специфични навици, които ги правят щастливи! И ако вие също усетите силата на тези положителни навици на практика, то никога повече няма да поискате да се върнете към негативните си мисли. Ето кои са седемте тайни на щастието:

1. Не мислят за това, какво мислят другите за тях

Щастливите хора не се вълнуват от това, какво мислят или говорят околните за тях. Ако те обръщаха внимание на това, биха загубили усещането си за свобода и щастие, заменяйки ги със самоконтрол. Истински щастливите хора никога няма да позволят на негативните думи или действия да ги засегнат. Те се държат на дистанция от такива или остават глухи за тях.

2. Винаги гледат от светлата страна случващото се

Независимо в каква ситуация изпада щастливият човек, той винаги търси нея добрата и светла страна. Позитивното е обратната страна на негативното, те не могат да съществуват едно без друго. Т.е. там, където има някаква неприятност, непременно има и нещо положително. Щастливите хора са напълно уверени в тази връзка и по навик дори не се замислят над това. Но ако все пак щастливият човек не успява да намери добрата страна на нещо, той сам си я създава.

3. Дружелюбни са

Щастливите хора на всякъде си търсят приятели. Тях не ги вълнува вие как изглеждате или от къде сте родом. Те просто искат още един човек да се смее и да бъде щастлив заедно с тях. И тъй като всички хора искат да бъдат щастливи, те се стремят да общуват с други щастливи хора. Но ако познавате дружелюбен човек, който се надсмива над другите или ги поставя в неловко положение - знайте, че той не е щастлив. Нещо вътре в него го безпокои.

5. Живеят в настоящето

Истински щастливите хора правят всичко, на което са способни Днес, Тук и Сега – възползвайки се максимално от настоящия момент. Те не чакат да настъпи подходящото време за удоволствия, те си го създават сами.

6. Отлагат проблемите

Дори и най-щастливите хора не могат да намерят винаги положителната страна във всяка ситуация. Тогава те я отлагат, изтикват настрани и превключват на друга вълна, насочвайки вниманието си към нещо различно. И най-важното - продължават да се движат напред, защото знаят, че възникналото неприятно стечение на обстоятелствата е само временно. По този начин те успяват бързо да се справят с трудностите.

7. Гледат страха право в очите

Така, както всички останали, щастливите хора също изпитват страх. Но през по-голямата част от времето те просто не го показват. А когато настъпят стресови ситуации и критични моменти, щастливите хора винаги успяват да се пошегуват така, че самите те да освободят напрежението и да помогнат на околните също да се успокоят.