Три сериала разкриват предисторията на Игра на тронове

  • Сподели:
Три сериала разкриват предисторията на Игра на тронове

Феновете на „Игра на тронове“ имат повод за радост, тъй като HBO разработва в момента три нови сериала предистория на хитовата поредица.

Предстоящите продукции най-вероятно ще бъдат озаглавени 9 Voyages, FleaBottom и 10,000 Ships, пише Variety, позовавайки се на свои източници. Засега от HBO не са коментирали официално информацията. Единственото, което са обявили досега са, че тази година ще бъдат заснети 10 епизода за House Of The Dragon, чийто сюжет предшества битката за Железния трон – събития, случващи се около 300 години преди „Игра на тронове“.

9 Voyages разказва историята на морските приключения на Корлис Веларион. Този персонаж ще се появи и в House Of The Dragon, така че сюжетите ще се припокриват. В първоизточника на писателя Джордж Р. Р. Мартин, героят е представен вече в напреднала възраст, предполага се, че в 9 Voyages фокусът ще е върху по-раните му години. Главен изпълнителен продуцент на проекта ще бъде създателят на сериала „Рим“ Бруно Хелър.

За FleaBottom не се съобщава почти нищо, освен че действието ще се развива в бедните квартали на Кралски чертог. Този район на столицата на Седемте кралства e лабиринт от неасфалтирани улици и тъмни алеи, пълни с публични домове и други сенчести бизнеси. Сюжетът в 10,000 Ships пък се върти около принцеса Нимерия, която пътува с Ройнар до Дорн и се омъжва за лорд Морс Мартел.