Унижение, прошка и възход: Ема Томпсън след аферата на бившия си съпруг Кенет Брана

  • Сподели:
Унижение, прошка и възход: Ема Томпсън след аферата на бившия си съпруг Кенет Брана

В ново откровено интервю звездата от "Наистина любов" разкрива мъката и болката си, когато разбрала, че тогавашният ѝ съпруг Кенет Брана ѝ е изневерил с Хелена Бонъм Картър.

Ема Томпсън заяви, че се е чувствала "полужива", след като е разбрала за аферата на бившия си съпруг Кенет Брана с Хелена Бонъм Картър.
63-годишната актриса се омъжва за 61-годишния Кенет през 1989 г., две години след като се запознават, но изневярата му слага край на шестгодишния им брак през 1995 г.

"Научих колко лесно е да бъдеш заслепен от собственото си желание да се самозалъгваш. Бях наполовина жива. Чувството, че съм обичан или достоен човек, беше изчезнало напълно.''

Смята се, че 56-годишната Хелена е започнала афера с Кенет през 1994 г., докато си е партнирала с него във филма "Франкенщайн" на Мери Шели. Тяхната връзка продължава пет години. Хелена има две деца, Били и Нел, от бившия си партньор - филмовия режисьор Тим Бъртън. Двамата се разделиха след 13 години съвместен живот. 

Две години преди Хелена да се запознае с Кенет и да започне аферата им, тя работи с Ема по романтичната драма от 1992 г. ''Howard's End''. След това двете работят заедно и по поредицата за Хари Потър, като Ема играе професор Трелоуни, а Хелена - Белатрикс Лестранж.

Преди това Ема е признавала, че отдавна е простила на Хелена и е насочила чувството си на предателство към ролята на обидена съпруга в хитовия филм "Наистина любов". 

"Безсмислено е. Нямам енергия за това. С Хелена се помирихме преди много години".

Разкривайки как се е възстановила от опустошението, Ема казва, че сегашният ѝ съпруг Грег Уайз е бил този, който е "събрал парчетата и ги е сглобил отново". Размишлявайки върху брака си с Грег, тя добави:

"Научих повече от втория си брак, само защото бях омъжена. Както казва майка ми: "Първите двадесет години са най-трудни".

Ема се запознава с Грег по време на снимките на филма "Разум и чувства" през 1995 г., който печели "Оскар" за най-добър адаптиран сценарий. По време на снимките на драмата обаче новината за раздялата между нея и Кенет все още не е била публично оповестена. Ема и Грег се ожениха през 2003 г. и имат две деца - дъщеря Гая, на 22 години, и син Тиндиебва, бивше дете войник от Руанда, когото неофициално осиновиха, когато беше на 16 години. Същата година Кенет се жени за художествения директор Линдзи Брунок и двамата са заедно и до днес.

Томпсън също така говори откровено за депресията, от която е страдала след края на брака си през 1995 г., но към днешна дата подхожда към живота си с повече положителни чувства:

"Казвали са ми, че съм била като свиреп и неспокоен октопод. Октоподите имат три сърца и живеят само две години. Така че сега съм в търсене на по-спокойно съществуване, в което не съм толкова ядосана и едното ми сърце ще издържи малко по-дълго."