Уолт Дисни: 7 житейски урока, които ще променят живота ви

  • Сподели:
Уолт Дисни: 7 житейски урока, които ще променят живота ви

1. Човек никога не трябва да пренебрегва семейството си заради бизнеса

Семейството е вашият първи и най-важен бизнес и той никога не трябва да бъде пренебрегван заради сляпо преследване на някаква мечта. Семейството трябва да бъде част от тази мечта, а не нещо стоящо отстрани. Семейството трябва да ви държи фокусирани по пътя към целта. Никога не позволявайте на бизнес делата да ви държат далеч от хората, които имат най-голяма нужда от вас.

Уолт Дисни казва: "Гледай на нещата си в перспектива, не пренебрегвай семейството си!

2. Конкуренцията е страхотно нещо

Конкуренцията те прави по-силен, прави те по-добър, държи те на пръстите на краката ти. Никога не стойте далеч от вашите конкуренти, защото никога няма да видите тяхната стойност. Истината е, че конкуренцията може да ви донесе много повече стойност, отколкото вашите приятели. Учете се от нея и ще растете!

Уолт Дисни казва: "Всякакви несгоди съм имал в живота. Всички проблеми и трудности ме укрепиха и заздравиха, направиха ме по-силен. Ритник в зъбите понякога може да бъде най-доброто нещо на света!"

3. Правете това, което обичате

Трябва да следвате вашата страст, ако го правите просто заради парите, може би няма да оставите кой знае каква следа. Страстта е това, което ви кара да вървите напред, когато другите са изморени. Страстта е силата…

Уолт казва: "Дисниленд" е дело на любовта. Ние не направихме "Дисниленд" просто с идеята да печелим пари."

4. Правете невъзможното

Животът е твърде кратък, за да го прекарваме в правене на възможното. Звучи скучно. Учете се да преследвате това, което другите казват, че е невъзможно. Правете това, което не е правено никога досега, преследвайте мечтите си и ги превърнете в реалност. Трябва да вярвате в красотата на мечтите си.

Уолт казва: "Когато вярваш в нещо, вярвай в него през целия път, мълчаливо и неуспоримо. Ако можеш да си го представиш, можеш и да го направиш."

5. Действието винаги е най-добрият коз срещу бездействието

Винаги съм казвал, че по-добрият вариант е "Добре свършено", отколкото "Добре казано", така че спрете да говорите и действайте. Спрете с планирането и започнете с практиката. Планът е нещо добро, но ако не се пусне в действие е изключително безполезно, като крадец с ръкавица от 4 пръста.

Научете се да действате, започнете днес, без да отлагате. Започнете го сега, просто го направете. Ако чакате перфектния момент, идеалното време, никога няма да постигнете нищо.

Уолт казва: "Начинът да започнеш нещо е да спреш да говориш и да започнеш да го правиш."

6. Мечтите се нуждаят от хора

Исая е написал: "Без визия хората ще загинат". Но аз мисля че без хора визията ще загине. Никога не забравяйте, че се нуждаете от хора, никога не забравяйте, че животът ви е в това да служите на другите. Когато служим на другите с нашите продукти, услуги, труд, добрина..., ние служим на себе си!

Уолт казва: "Вие можете да проектирате и да създадете, да изградите най-прекрасното място на света, но са необходими хора, които да направят мечтата реалност."

7. Винаги прави деня си по-добър от предния

Всеки ден трябва да имаш един малко по-добър ден от предишния. Ако можеш да получиш 1% по-добър ден от вчерашния, ти ще можеш да преобразяваш живота си и да го подобряваш изцяло на всеки 100 дни.

Оглеждай се за начини и пътища да ставаш по-добър, по-интелигентен и по-полезен за себе си и за останалите.

Уолт казва: "Когато отивам да яздя, аз винаги си мисля какво се е объркало и как мога да го поправя и да го подобря."

Уолт Дисни: 7 житейски урока, които ще променят живота ви

"Всички наши мечти могат да се сбъднат, могат да станат реалност, само ако имаме куража да ги преследваме" - Уолт Дисни.

Уолтър Елиас Дисни е американски филмов продуцент, режисьор, сценарист, гласов актьор, аниматор, търговец, артист и филантроп. Дисни е известен с влиянието си в развлекателната индустрия през XX век.

Като съосновател (заедно с брат му Рой О. Дисни) на Walt Disney Productions, Дисни се превръща в един от най-известните продуценти на филми в света. Корпорацията която съосновава, сега известна като The Walt Disney Company, днес има годишни приходи от над 35 млрд. долара.

Снимка: pixabay.com / skeeze