Водолей - на границата между гениалността и лудостта

  • Сподели:
Водолей - на границата между гениалността и лудостта

Водолеят е единасетият знак от Зодиака и това са най-добрите представители за Епохата на Водолея. Родените под този знак притежават обществената съвест да ни поведат в новото хилядолетие. Те са хуманни, човеколюбиви и живо заинтересовани да направят света по-хубав и по-добре функциониращ.

Ето защо Водолеите насочват много от енергията си в социални дейности. Представителите на знака са мечтатетели и напредничави хора, които обичат да прекарват време в размисли за един по-хубав свят. Те са способни бързо да въвлекат и други в тази идеята и затова имат много приятели и познати. За тях, за начинанието за по-добър свят, е нужно сътрудничеството на хората около тях.

Знакът на Водолея е изобразен от човек, който носи вода

Както той принася скъпоценната водна течност като подарък, така Водолеите обсипват света със своите мисли и нови идеи. За щастие сред тях има и почти истински гении, чиито умове успяват да сътворят някои наистина удивителни неща.

Водолеите имат изобретателна и оригинална мисъл, готови са винаги да предоставят на света своите идеи, а истинското щастие идва, ако всички са съгласни с тях. Онези, които им се противопоставят, бързо ще разберат колко нетърпеливи и своенравни са Водолеите, когато срещнат несъгласие. 

Независимо от факта, че те са състрадателни и изпълнени със съчувствие и милосърдие, Водолеите държат нещата непременно да се случват по техния начин. Представителите на единадесетата зодия са свободолюбиви и индивидуалистични; те изпитват постоянна нужда да се скитат на някъде, което разбира се означава, че обичат пътуването.

Вероятно много хора биха определили Водолеите като ексцентрични, но имайки предвид колко добросърдечни са те, няколко странности биха могли да им се простят. Те пазят и почитат приятелите си и имат желанието да се раздават колкото е възможно повече.

Символ: Човек, който носи вода

Управляваща планета: Сатурн и Уран

Управляващ дом: Единадесетият

Елемент: Въздух

Качество: неподвижни

Части на тялото: глезените

Ключова дума: Приятели

Сполучлива връзка: с Близнаци и Везни

Не могат да понасят: Телец и Скорпион

Обичат: Човеколюбието

Подходящ спорт: Йога

Обичат: Да посетят технологическо изложение

Перфектно занимание: еколог, компютърен специалист

Любим аксесоар: машина на времето

Сигурно е, че: те са оригинални

Дестинация: Коста Рика

Удоволствия: новостите, оригиналостта, приятелите

Мразят: да бъдат класифицирани, консерватизма, емоционалните изблици.

Девиз: Мисли нестандартно.

Елемент – Въздух

Елементът Въздух се отнася до зодиите Водолей, Близнаци и Везни. Следователно той управлява Третият, Седмият и Единадесетият дом.

Този езотеричен въздух, обграждащ обикновено тези три зодии, е белег за интелектуалност. Въздушните хора са интелигентни и се справят добре и с абстрактната мисъл.

Те обожават да анализират, да синтезират и да изследват. Ако сте изправени пред дилема, това са хората, които могат да ви помогнат за нейното най-сполучливо разрешаване.

Комуникацията е съществено важна за подвластните на елемента Въздух. Те искат да изказват на глас мислите си и са отлични оратори. Освен това, са будни, любопитни и схватливи. Ако зависи от анализите и обясненията им, светът би бил много интересно място.

Въздухът им повелява да са изобретателни и остроумни. Те са способни да погледнат уравнението от всички страни и да стигнат до най-добрия подход за разрешаването му.

Балансът е от изключително значение за повлияните от Въздуха три зодии. В зависимост от момента, в който ги улучите, те могат да са свежи като летен бриз, или разярени като вятъра.

Въздушните хора са спокойни и тихи, но ако нещо наруши равновесието им, се превръщат в доста неприветливи и студени.

Още една хубава страна на управляваните от Въздуха е, че разкриват себе си по един много хуманен начин – наистина могат да влязат в положението на всеки, независимо от проблема му.

Тези хора са обективни и отзивчиви и наистна искат да помогнат света да стане по-добър. В тях няма и капка предрасъдък, те просто притежават светъл идеализъм, с който биха могли да постигнат много.

На кратко, представителите на трите зодии управлявани от Въздуха са общителни, интелектуални, остроумни и честни. Но те могат да са както спокойни, така и разярени, така че се пазете от буреносните ветрове.

Управляващ дом: Единадесетият – домът на приятелството

Този дом е управляван от Водолей и планетите Сатурн и Уран Единадесетият дом обикновено се нарича и Домът на приятелството. Приятелите са онези, които ни помагат, именно чрез тях ние осъзнаваме силата на колектива.

Този дом включва в себе си няколко вида колективи: клубове, организации, социални групи, професионални сдружения. Фокусът пада върху дейностите, които предприемаме в рамките на тези групи, как се променяме и израстваме, и как реализираме нашето истинско аз.

В процеса на нашето израстване, пред нас има много възможности и Единадесетият дом се отнася и до тях. Нашите усилия са свързани със запазването на приоритети ни в живота, но по пътя ние имаме шанса и да го подобрим. Чрез нашите приятели и групови дейности, ние внасяме смисъл и съдържание в собствения ни живот и в обществото.

Този дом се отнася и за съдбата, или казано просто – нашите надежди и мечти, за какво копнеем и какво искаме да постигнем. Силата на колективно създаваното, както и творческият заряд генериран от групата, също са важни за дома на приятелството.

Или с други думи – обединявайки се, можем да постигнем много повече. Когато сме заедно с приятелите или близките си, ние не само че можем да постигнем много повече, но и можем да се наслаждаваме по-добре на плодовете на нашия общ труд.

Единадесетият дом говори и за това какъв приятел сме ние - дали правим достатъчно за околните, как гледаме на тях, какво мислят приятелите ни за нас.

До голяма степен, нашият собствен характер определя кръга от приятели, които ще изберем. Често работим в дадена група с цел подобряване на обществото. Тук се изявява филантропската ни страна, която ни позволява самоотвержено и ревностно да помагаме на другите.

Единадесетият дом ръководи и доведените деца, осиновителите и осиновените деца.

Качество – неподвижно

Неподвижното качество е свързано със зодиите Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Неподвижните домове са втория, петия, осмия и единадесетия.

Ако в астрологичната таблица преобладават влиянията на планетите в тези домове, то качеството се определя като неподвижно. Зодиакалните знаци под влиянието на неподвижното качество, добре разбират , че ключът към успеха е постоянството.

Те напредват спокойно във всяка избрана от тях посока, докато постигнат целите си. Това за тях не коства усилия, а по-скоро ги кара да действат още по-усърдно.

Този тип хора са стабилни, решителни и непоколебими. Тези качества, както способността им да се съсредоточават над даден проект, винаги ги довежда до постигане на целта. Хората с неподвижно качество не страдат от липса на самоувереност, те са силни и целенасочени.

При тях няма усилия хвърлени на вятъра – те се движат търпеливо и неотклонно по пътя към крайния успех. Винаги можете да разчитате на такъв човек, а ако вие сте му помогнали, той ще запомни това.

Родените под знака на неподвижното качество, понякога могат да бъдат много инатливи. В някои случаи те упорстват до край, настоявайки, че те са винаги прави.

Управляваща планета: Сатурн – планетата на кармата

Влиянието на Сатурн не прави ситуацията никак лесна за подвластните му зодиакални знаци. Сатурн ни повелява да работим много и то усърдно. Важни са дисциплината и чувството за отговорност, но ако сме готови да завладеем света, това също е възможно.

Сатурн ни подканя да се съобразяваме с времето – дали можем да свършим всичко, което сме запланували в този живот, или има някакви граници. Точни тези граници са важни за тази планета, и ние трябва да се научим да се справяме с тях.

Ограниченията, дисциплината и спазването на срокове са също под контрола на Сатурн. Сатурн управлява и старостта, като продължава да играе ролята на учител. Старостта носи чувство на традиционалост и мъдрост, а Сатурн полага грижи за тези характеристики.

Тази планета възхвалява нашата упоритост и фактът, че сме устояли на теста на времето. На кратко, Сатурн властва над начина, по който устройваме живота си. Най-важното обаче е, че той (отново в ролята на учител) се занимава и с нашата карма и поуките, които миналите събития би трябвало да ни донесат.

Сатурн обикаля Зодиака за около 30 години. Той е въплъщението на мъжката енергия и управлява Козирог, Водолей и Десетия и Единадесетия дом.

Уран – планетата на бунта

Планетата Уран е открита едва през 1781 година. Тъй като е втората по отдалеченост от Слънцето, Уран се движи много бавно около Зодиака. Уран управлява всички изобретения, оригинални идеи, компютърни и иновациионни технологии, и бъдещи открития.

Той повелява да се изостави всичко старо, да се скъса с традициите и да се създадат нови модели и форми. Тук обаче не става въпрос само за материални и предметни промени, а за нов световен ред.

Уран покровителства всички прояви на свободния дух, както и въстанията, бунтовете, диктатурите и автономните държави.

Тази планета не би могла да се определи като изтънчена. Уран е по-скоро източник на особено и ексцентрично поведение.

Бохемските и утопичните общества, както и хуманитарните идеали, също са подвластни Уран. Свободомислието и творческата сила са друга част от влиянието му.

Придържайки се към стихийната си и пълна с изненади същност , Уран властва и над земетресенията и други природни катастрафи.

Уран прави своето пътуване около Зодиака за 84 години. Той е въплъщение на двуполовата енергия и управлява Водолей и Единадесетия дом.

Смята се, че Уран е по-високата октава от Меркурий и първата от планетите на трансценденталността.

Източник: Actualno.com