Вземи решение, че днес ще бъде един прекрасен ден

  • Сподели:
Вземи решение, че днес ще бъде един прекрасен ден

Със сигурност ви се е случвало, мислейки за нещо неприятно, с което се налага да се занимавате на следващия ден, сами да зачеркнете възможността той да бъде приятен и щастлив.

Обратното също е възможно – доказано е, че очакването да ни се случи нещо хубаво, изпълва самите нас с позитивна енергия и с помощта на това наистина изживяваме един прекрасен ден. Тогава не можем ли всяка вечер да си лягаме с обещанието и да се събуждаме с решението, че днес Е наистина хубав ден?

Нека бъдем честни, да вземеш решение означава да бъдеш напълно категоричен. Въпреки определени трудности или несъгласие от другите, въпреки непредвидените ситуации, оставаме твърди и правим това, което ние искаме. Е, тогава няма как да не бъдете истински щастливи, ако наистина сте решили, че това ще бъде така!

Вие сте единственият човек, от когото зависи настроението ви и днес, и утре. Никой не може да ви повлияе, ако вие сами не му дадете властта над себе си. Толкова важен ли е другият за вас и вашия живот, че да позволите личността му да надделява над вашата, длъжни ли сте да спрете да се смеете и усмихвате заради някого другиго?

И не, те никога не могат да ви наранят! Вие сте наранили себе си, като не сте се обичали достатъчно, за да знаете кога е нужно да се поставите на първо място, като не сте уважавали себе си достатъчно, за да не позволявате да потъпкват същността ви и нейните уникалности, като не сте се погрижили за себе си, когато сте имали нужда от собственото си внимание, подарено на другите.

Така че, нека да бъдем решителни и да си подарим щастие. Нека още от сутринта се усмихнем, както и животът се усмихва на нас, нека погледнем себе си и заобикалящото ни с обич и нека не спираме да чувстваме благодарност – звучи като един прекрасен ден!

Бъдете господар на живота си, той е само ваш. Възползвайте се от силата, която имате, и вижте как се преобръща целият ви свят!