За тихото мъжкарство

  • Сподели:
За тихото мъжкарство

Има една особена порода мъже, порода, която всяка уважаваща себе си жена заслужава, но която може и да остане незабелязана в зоомагазина.

Няма да го видиш да позира на дансинга в някой тренди клуб, няма да започне разговор с думите "Малко коте, секс има ли?", няма да точи лиги по приятелките ти, колкото и да са хубави, няма да ти направи забележка, че си обула най-късата си пола, защото всеки мъжки поглед върху теб не е пирон в крехкото му его, а медал на ревера му.

Той те гледа със широко отворени очи и си мисли: "Мамка му! Аз съм най-големият късметлия на света, защото аз ще се прибера тази вечер с нея, не те! Нека си гледат!".

Той е човекът, на когото можеш да се обадиш в 4 през нощта и той ще си счупи краката да дойде и да ти помогне, без и през ума му да мине, че може да ти иска нещо в замяна. Ако е тъжен, плаче и знае, че това не го прави женчо.

Това е мъжът с най-верните приятели. Да, те може да се броят на пръстите на едната му ръка, но видиш ли ги заедно, знаеш, че тези хора ще защитават него и теб до смърт.

Това е тихият мъж в ъгъла на бара, този, който наблюдава и разучава, отпива от чашата си леко и попивателно и като че ли е невъзможно да разбереш кога е пиян, без да го познаваш много, много добре. Търкалянето под масите е за пубертетите и плебса!

Той не блъска, не цепи, не зоба и тихо се присмива на австралопитеците, когато го правят. Той си има по-възвишени хобита и занимания, сори 24/7 фитнес! Ако ще се поти, по-добре да е в страстно танго с прекрасната си дама.

С нищо никога не те кара да се чувстваш застрашена от него, защото той не се чувства застрашен от теб. Комплексарите искат жените им да са безпомощни. Не и той! Той не се грижи за теб, а за самочувствието ти, за да знаеш, че сама можеш да постигнеш каквото пожелаеш (не с помощта му, а с подкрепата му).

Той е творец, лечител на тялото и на душата; под пръстите му оживяват гениални картини, божествена музика или нова технология, която ще побърка света.

Той е верен на принципите си и никога не прави компромис с тях. Грижи се за по-слабите, а не ги унижава. Може би обкръжението му е пълно със странни или отритнати индивиди, но някак си ти става ясно, че след като прекара малко време с него, на всеки му става по-леко и събира сили да се бори с живота и обществото.

Сори, муци! Той никога няма да ти купува скъпи парцали или бижута. Ако му е по възможностите (а дори и да не е), той може да плати таксата за университета ти или за операцията на майка ти, но боклуци от него не чакай. Не му е нужно да се доказва с това, защото знае, че така само ще привлече неподходяща жена. Той иска теб, а не някаква накичена, китосана, омазана пластмасова версия на теб.

Ако му правиш цупки, муцунки и тъпи игрички, няма да чуеш вече и дума от него. Или си кажи направо какво искаш, или вратата!

Той няма да те остави да заспиш, докато не свършиш. Той не ти се вре в личното пространство, не ти иска 5 пъти телефона, не ти се лепи като мазен охлюв, а си стои гордо на мястото. Занимава си се с нещата, които обожава, вижда се с хората, които обича, и се надява, че точната жена ще разбута плявата и той ще срещне греещият й поглед един ден и за двамата нещата ще са ясни.

А стигне ли се до раздяла, ще си стиснете ръцете и ще продължите да бъдете верни приятели до гроб (може и с малко въздух между вас непосредствено след самата раздяла, все пак не сме роботи).

Въплъщава ли всички тези черти? Поне 90% от тях да, но това не му стига, защото той непрекъснато се развива емоционално и интелектуално. Остава ли той често незабелязан. Може би да, по-скоро да, направо да… но сигурно това е една от причините да се чуват думите "няма свестни мъже".

Още интересни статии на автора може да откриете на Milaswellness.com.