За всеки влак си има пътници... И те са само момчета!

  • Сподели:
За всеки влак си има пътници... И те са само момчета!

Страшно се изпотявам някой като каже: Остави тази играчка, тя е за момчета! Не пипай тази кукла тя е за момичета! Това е багерче, камионче, влакче, топка - те са за момчета, ти си играй с куклите!

Защо? Има опасност да отгледате потенциална лесбийка или момче, което ще се влюбва в други момчета ли? Това са глупави предразсъдъци.

Виолета, Виолета!!! Не се доближавай до този багер, защото след 20 години във вените ти ще тече лесбийска кръв и с баща ти ще трябва да се молим на Кабала да махне злия дух, който се е вселил в теб!

Стояне, не пипай количката за бутане, тя е строго за момичета!! Като пораснеш няма да се усетиш и ще помагаш на жена си в домакинството! Ще простираш, ще миеш чинии, ще сготвиш нещо за вечеря - мухльо ли си, какъв си?

Така, стана ви ясно. Играчките не са за момичета и за момчета. Играчките са за деца. Служат им да си играят с тях, да се развиват, да си запълват времето, когато няма с какво друго. 

Синът ми е на четири години и има детска кухня вкъщи. Кухнята е розова. Има също и тенджера, тиган, малки прибори и въобще всичко, което е мечта за една домакиня. И какво? Ако за рождения си ден поиска прахосмукачка или малка пералня, пак ще му ги купя.

Той знае, че това са просто играчки. Те нямат полови белези. Нямат химена, нямат член, нямат органи. Няма да поиска със сигурност малки преси за коса, гримове и разни други такива. Последните защо изобщо ги има на пазара е мистика. Но меката на играчките е необятна и разполага с всичко.

Знам и че има момичета, които обичат пушки, патлаци, коли, писти за каране и в това няма нищо лошо и ненормално. Такива са моментните влечения, интереси и различни фази. Това са просто играчки, разберете го! Те не предопределят твоя път. Те не те изграждат като личност. Те не те правят силен или човек с характер.

Тези неща ги създаваме ние, като родители, у децата си. Това е наша задача. Работата на играчката е да те забавлява за малко и след време се заменя с друга играчка, според нуждите ти, според възрастта ти. Проблемът е в манталитета на разни хора, че разделят играчките за момичета и за момчета. Разделят ги от манталитет, безпокойство и предразсъдък.

Нима момиче не може да кара кола? Нима момиче не може да управлява багер или влак? Нима момиче не може да шпаклова, заварява, боядисва, санира, лепи плочки? Може, стига да поиска и й се отдава - може. Амелия Еърхарт е сред първите жени авиаторки и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Ах, ти, второ качество човек такъв!

По същия начин това е валидно и за момчето. Може да чисти, може да мие чинии, може да преоблича, храни и къпе бебе, може да го бута в количка, може да сготви вечеря. Стига да има доброто желание - може. Тайната е в обяснението, което ти като родител ще му покажеш. Играчката не е много социална и мълчи. По-толерантните имат батерии.

А какво ще правиш, ако дадена играчка определи сексуалния път на твоето дете? Ако го направи гей? Не пали свещ, не се моли на кабала монстъра, закъсняла си! Освободи си ден от седмицата, напълнете резервоара с бензин до горе, натоварете се всички в колата и тръгнете. Ти, мъжът ти и "болното" дете. Оставете го някъде в планина, някъде из средна Добруджа, някъде далеч. Господ ще се погрижи за останалото.

Живко, колко пъти да ти казвам, не си играй с на Петя замъка с принцесите! Просто престани вече, за Бога!

- Добре, мамо, извинявай, просто исках да го разгледам и да си поиграем ЗАЕДНО с Петя, но щом ти ми казваш - повече няма.

Живко, ако това са някакви странни гей думи, които замъкът е втълпил в речника ти, просто си кажи направо. Баща ти е налял 30 литра бензин, ще се чудим една седмица какво да го правим, а знаеш, че от пещерата си рядко излизаме!

Много е смешно като даден човек казва: момиче, момче, джендър. Джендър в превод от английски означава пол. И като кажеш на някой, че е джендър... Просто го наричаш пол.