Защо умните хора са по-щастливи

  • Сподели:
Защо умните хора са по-щастливи

Ако сте умни, то вие може да постигнете щастие и да бъдете един добър пример за останалите. Разликата е, че хората с по-широко скроено мислене, които не се ограничават до своята зона на комфорт, могат да намерят възможности във всичко. Докато другите все търсят обратното – причините да не бъдат успешни.

Вие сами решавата какво да бъдете. Бъдете мъдри и ще сте щастливи, съветват психолозите. Ако сте статични в своята интелигентност, губите много. Ето защо:

Ограничавате се, защото считате, че не може да се промените. От което следва пък, че избягвате предизвикателствата, за вас всичко е в рамки и е предначертано.

Няма как да си позволите да се провалите в нещо непознато, защото вие никога няма да направите крачка към него. Всяко усилие за вас е напразно, нали то не води до нищо…

Критиката към вас е безпочвена, вие си запушвате ушите, естествено, че си знаете всичко, нямате нужда от странични съвети.

Успехът на околните ви плаши, а и вие си го обяснявате с късмет, с някакво внезапно сполетяло ги щастие, не и заради личните им умения и старание. Омаловажавате успеха, отдавате го на връзки, далавери и прочие, само и само да оправдаете своята неспособност.

В крайна сметка на никого не накривявате шапката. Саботирате сами себе си, лишавате се от удовлетворението, което може да постигнете, ако избягате от тези шаблони. До такава степен сте обременени с такива мисли, че срещате непрекъснато потвърждения отвън.

Честито, това е вашият избор! На обратната страна са тези, които си позволяват по-гъвкав начин на мислене:

Развиват се през целия си живот. Учат, независимо от годините, мотивират се с цел самоусъвършенстване. Независимо от резултата, те са готови да рискуват. Знаят, че това ще ги направи по-опитни и знаещи. Те ще са победители и можещи, каквото и да се случи. Не приемат лично критиката и взимат полезното, а не се чувстват застрашени.

Поради всички изброени причини тези хора ще са не само двигатели на прогреса, но и ще намерят своето щастие.

Източник: Chudesa.net