Защо жените избират връзка с женен мъж?

  • Сподели:
Защо жените избират връзка с женен мъж?

Парадокс – любовницата завижда на статуса на съпругата, а съпругата завижда за любовта, която получава любовницата. Но всъщност нещастни са и двете. Любовницата в началото на връзката си с женен мъж не мисли за последствията, но късно разбира, че поетата вече роля не я устройва.

Всяка жена на първо място се стреми към любов. И всичките й действия първоначално са мотивирани от чувства. Жените живеят в света на ярките емоции. Действията ни често не се поддават на разгадаване от мъжката логика – праволинейна и разсъдлива.

Околните често не могат да разберат какво е мотивирало любовницата, когато започва връзка с женен мъж. И да бъде разбран мъжът също не е лесно – има си семейство, деца, любяща и грижовна съпруга, а изведнъж кривва от пътя.

В една от предишните статии разгледахме какво движи мъжът в решението му за изневяра. Сега разглеждаме и гледната точка на любовницата. И, ако вие сте в ролята на любовница, постарайте се да си изясните каква именно причина ви е поставила в тази роля. Жените, чиито мъже изневеряват, също е добре да прочетат текста по-долу.

Любовницата не винаги е изначално свободна. Може да бъде и омъжена. Но каквато и да е, защо има връзка с женен мъж?

1. Жената има твърде напрегнат начин на живот – работа, приятелки, развлечения – всичко това отнема от свободното й време и не й остава кога да се отдаде на сериозна връзка с цел създаване на семейство. Или просто не й стигат сили и желание.

2. Жената е била омъжена, но бракът й не й е донесъл много щастие. Не й се иска след развода да се обвързва отново и да преживява същите негативни емоциии. Тя осъзнато започва връзка с женен мъж с цел именно да НЕ се омъжи за него.

3. Жената просто харесва общуването с този мъж. Понякога с него може да говори без думи. Тя е свободна и сама решава как, кога и с кого да изкарва времето си. Включително и да бъде съвсем сама, когато пожелае. И това й харесва.

4. Жената общува с достатъчно представители на силния пол и не вижда смисъл да създава връзка с някой от тях.

5. Омъжената жена изпитва скука – семейният живот е станал сив и сух, без емоции, чувства и адреналин. Тайните отношения й дават енергия и много неизвестни за бъдещето й. В семейните отношения й е станало обикновено и спокойно, а с другия мъж изпитва постояни емоции и преживявания.

6. Около жената кръжат слухове за нейната самота и пусто легло. Тя решава да докаже на околните, че не е сама и че всъщност в живота й има много секс и страст.

7. Жената просто търси любов – искрена и взаимна. Тя търси човек, който да въплъти нейната фантазия в реалност.

8. Понякога жената става любовница с користна цел – финансово обезпечаване, кариерно израстване, скъпи подаръци и прочие.

9. Жената страда от липса на мъжко внимание или присъствието на такова в живота й. Такова е например, ако на съпруга й му се налага постоянно да отсъства от дома.

Може би има причини, които липсват в този списък, но изброените са сред най-разпространените.

Автор: Магдалена Ангелова / Източник: magiangelova.bg