Животът се състои от дреболии

  • Сподели:
Животът се състои от дреболии

Когато нещо отмине, понякога си казваме: Това е дреболия, трябва да се съсредоточа върху главното. Но колко често в живота се случват глобални събития? Замисляйки се, трябва да си признаем, че животът ни се състои от 90% дреболии.

Нека го кажем по друг начин – 90% от всичко, което преживяваме, са дреболии. Всеки път, правейки този или онзи избор в обикновените неща, ние променяме и допълваме своята реалност. Ние сме това, което ядем. А също сме това, което четем. Това, за което мислим. Това, върху което се съсредоточаваме. Това, с което общуваме. Това, как живеем. Всеки път, избирайки едно, а не друго, ние изграждаме собствената си реалност по определен начин.

Много често се уморяваме от себе си и ни се иска да променим живота си с един замах. Колко пъти сте започвали нов живот от понеделник? Но такава тактика е смес от лакомия (да променим целия живот) и мързел (с един замах) и почти никога не сработва. И вие се събуждате в стария си живот.

Реалността се състои от дреболии. Дреболиите са атомите, от които реалността е изградена. Развитието е не в глобалните житейски позиции, а в хилядите избори, които правим всеки ден. Да бъдеш добър не е да вярваш, че трябва да правиш добрини. Да бъдеш добър е да правиш добри дреболии много пъти на ден.

Ние се променяме само, когато всекидневно осъзнаваме хилядите избори, които правим. Променяйки себе си, променяме и света.

Автор: Денис Бучма / Източник: Myvelikoturnovo.com