Зодиите, които трудно разкриват истинските си чувства и носят маски

  • Сподели:
Зодиите, които трудно разкриват истинските си чувства и носят маски

Везни

За Везните е изключително трудно да разкрият своите чувства, а понякога дори и своите мисли. Везните са на принципа, че колкото по-малко знаят хората за личния им живот, толкова по защитени ще бъдат. Тази зодия определено трудно се изразява, когато стане въпрос за сантиментални сцени и чувства, и по-скоро е склонна, да стои встрани и да слуша, отколкото да разкрива кътчета от себе си.

За Везните е нужно много време, докато се доверят на някой, през което време са способни да си поставят маски и единствената цел е да бъдат харесани от другите. Техните маски обикновено са три вида – на заинтересован и жертвоготовен приятел, втората е на добър слушател и събеседник и третата е на спокоен и романтичен човек. Според своето настроение те сами преценяват коя маска да изберат.

На представителите на тази зодия са нужни много размишления и време за психологически наблюдения, докато допуснат някой човек близко до сърцето си и да разкрият истинското си лице, което стои под тези маски.

 Дева

Девата е изключително чувствителна, но до голяма степен и предпазлива, стане ли въпрос за чувства. Тя предпочита да държи своите чувства и притеснения дълбоко затворени в себе си и точно поради тази причина е склонна да си постави маската на човек, който е изключително щастлив, весел и знае как да се забавлява.

Представителите на тази зодия са емоционални и чувствителни, но изпитват и силен страх от това да не останат наранени – тогава са готови да поставят маската, на човек който не му пука за никой, за да се предпазят. Девите разполагат с голямо количество маски, които може да се каже, че сменят ежедневно, което от своя странна обърква околните и не им позволява да ги опознаят истински. Девите носят добро сърце, но се стремят да бъдат предпазливи. Стане ли въпрос за чувства – не са способни да се разкрият напълно пред партньора си.

Рак

Ракът е грижовен и мил, но определено умее да се самоотбранява и когато види, че нещата не се случват по неговия начин, може да бъде изключително нападателен и да си постави маска на жесток човек – дори и да не е такъв, той ще го направи, за да предпази себе си и най-близките си същества. Към своите близки Ракът е изключително грижовен и отдаден, но към останалите хора поставя маска на човек, който може да се защитава, на човек който владее положението и знае какво иска от живота.

Ракът трябва да е на 100 % сигурен в човека отсреща, преди да поеме инициативата да споделя, за чувствата си. И той като Девата умира от страх да не бъде разочарован, използван и наранен. Точно поради тази причина предпочита да ги запази дълбоко в душата си.

Ракът перфектно знае пред кой коя маска да постави – дали да е грижовен и щедър или отмъстителен и жесток. Ракът е хитър и предпочита повече да мълчи и да събира информация за своите противници, отколкото да се разкрива и да им показва слабите си места. Човек дори и 20 години да живее с представител на тази зодия, трудно ще може да опознае Рака на 100% , тъй като самият той, не би направил тази грешка, да се разкрие напълно пред никого.

Козирог

Козирогът предпочита да действа хладнокръвно и да бъде сам. Представителите на тази зодия са затворени и предпочитат да не говорят за своите чувства. Най-често използваната маска на Козирога, е на студен и силен човек, който не изпитва никакви чувства. Дори и да не е съвсем така, тази маска позволява на Козирога да печели уважението на другите и те де имат респект към него.

Козирогът не разполага с много маски, но всяка, която притежава, я използва повече от перфектно. Представителите на тази зодия имат силна интуиция, която им позволява правилно да преценяват хората. Тази рогата зодия стриктно пази своя личен живот и чувства и не е склонна да показва истинския си образ и лице на всеки. Дори и да го направи с точно определен човек -  Козирогът винаги ще си има едно на ум. Той може евентуално да разкрие частица от душата си, но единствено пред човек, с който е прекарал много години и на когото има пълно доверие.