Домът на Франк Синатра в Калифорния се продава за 8,9 милиона долара 

  • Сподели:
Домът на Франк Синатра в Калифорния се продава за 8,9 милиона долара 

Имението на Франк Синатра в Уест Хилс, Калифорния, се предлага на пазара!

Според New York Post 11-кратният носител на ''Грами'' и ''Оскар'' е живял в дома в продължение на осем години. Освен че преди това е бил собственост на легендарния артист, Architectural Digest съобщава, че домът е бил използван като снимачна площадка за над 500 филмови и телевизионни продукции като "Mad Men", "Dreamgirls" и "Bewitched".

Построена на върха на планина, откъдето се вижда долината Сан Фернандо, къщата описвана като ''шедьовър'' от средата на миналия век, е обявена за продажба на ниска цена - 8,9 млн. долара, според New York Post. Това е значителна отстъпка от исканата през 2021 г. сума от 21,5 млн. долара. 

Легендата разказва, че резиденцията е била и място на една особено известна, макар и тайна случка. Твърди се, че къщата за гости в имота, която също се предлага отделно, е била място за срещи между Мерилин Монро и Джон Ф. Кенеди по време на предполагаемата им афера.

Уилям Перейра, известният архитект, който стои зад телевизионните студия на CBS в Лос Анджелис, Центъра "Кенеди" във Вашингтон и Музея на изкуствата в окръг Лос Анджелис, построява къщата с площ 6 661 кв. м между 1949 и 1951 г., а младият Франк Гери му помага като чирак. Популярен още като ''Byrdview'', имотът разполага с четири спални и шест бани.

"Повече от шедьовър, имотът представлява върхово постижение в жилищния дизайн на Уилям Перейра", казва Олмс в изявление, включено в обявата.

В дома има няколко големи салона - единият от тях е с оригинална коркова настилка от зебра. Къщата разполага с официална трапезария, кухня за готвачи, множество камини и голяма основна спалня. Къщата споделя името на своята улица - ''Farralone'', но се смята, че това е съчетание от думите "далеч" и "сам".

Къщата от средата на миналия век се предлага на пазара от Джеф Бийбък и Дана Олмс от Frontgate Real Estate.

Едноетажната къща е разположена на четири акра земя и се намира на върха на ексклузивен частен път с дължина половин миля. Според обявата местоположението ѝ позволява "спиращи дъха гледки към градската светлина" и "широки пейзажи към пищен природен резерват от 1300 акра".

След като влезете в едноетажната къща, зад стъклената врата се намира великолепна всекидневна с високи тавани от 4,8 метра и стъклени стени до тавана, от които се открива панорамна гледка към просторната пергола, зоната за отдих и 15-метровия басейн.

В западното крило на резиденцията се намират трапезарията, кухнята на главния готвач и три спални със самостоятелни бани, които са свързани с холна зона. В източното крило се намира просторният главен апартамент.

"В съседство с този изключителен имот има свободен парцел (продава се отделно) с къща за гости'', допълва Бийбък в изявление, включено в обявата.

Синатра умира през 1998 г. на 82-годишна възраст. Още през 2015 г. дъщеря му Тина Синатра сподели пред People, че легендарният изпълнител "е искал да доживее до сто години и повече".

"Амбицията му беше да живее колкото се може по-дълго, колкото се може по-близо до стоте. Той смяташе, че това би било прекрасно", каза тя. Тина също така сподели, че изпитва дълбока признателност към неговото поколение фенове.