Приказното имение на Гуинет Полтроу в Монтесито ще бъде отдадено под наем в Airbnb само за една нощ

  • Сподели:
Приказното имение на Гуинет Полтроу в Монтесито ще бъде отдадено под наем в Airbnb само за една нощ

''Домът ми в Монтесито е моето убежище за отдих и душевна чистота. Отивам там, за да се презаредя, да мечтая за това, което изграждаме в goop, и да се свържа отново със семейството си и скъпите си приятели. Независимо дали търсите място за неочаквана връзка или за заслужено уединение и размисъл, когато дойдете тук, се надявам, че ще изпитате толкова радост от дома, колкото и аз. Освен това съм заредила престоя ви с някои от любимите ми продукти от първа необходимост, за да подхраните тялото, ума и душата си'', пише Гуинет към обявата в Airbnb.

Актрисата и уелнес предприемач предлага в Airbnb пристройката на резиденцията си в Монтесито в окръг Санта Барбара, Калифорния, за една нощувка на 9 септември. Макар че само един (или двама) късметлии ще имат възможност да го изпитат лично, всички ние можем да разгледаме снимките, придружаващи обявата за офертата... и да помечтаем.

Къщата за гости прилича на нещо от филм на Нанси Майерс, режисьор на "Любовта не излиза в отпуск" и "Какво искат жените". Готварска печка Monogram от стомана с жълти копчета придава цвят на изцяло бялата кухня, а стените на банята са почти изцяло облицовани с луксозен бял мрамор с черни жилки. Около масата за хранене са подредени тапицирани столове, а в дневната впечатление прави диван тип "шале", изработен от дърво и тъкан в цвят екрю, в стил, който обединява Южна Калифорния и Швейцарските Алпи. В спалнята, от друга страна, се откроява юрган с цветни блокчета. И това е само интериорът. Външната част включва открита трапезария и кухня, шезлонги и легла за релакс и достатъчно голям басейн за плуване.

Идиличното уединение е проектирано от Робин Стандъфър и Стивън Алеш от нюйоркската архитектурна фирма "Роман и Уилямс", които са построили и основната сграда на резиденцията. "Един дом трябва да отразява собственика си както физически, така и етично, а това жилище препраща към Гуинет във всеки детайл", казва Стендефър за проекта по време на интервю за Architectural Digest. "Можете да го видите в стройните структури, притихналите пропорции, заоблените ъгли и елегантните профили на корнизите."

Признатият интериорен дизайнер Бриджит Романек пък помага на Полтроу, която описва себе си като "обсебена от мебелите", при избора на обзавеждането. "Гуинет се интересуваше повече от съдържанието, отколкото от стила сам по себе си", казва на свой ред Романек пред Architectural Digest. "Да, мебелите трябваше да са красиви, но тя се интересуваше най-вече от неща като атмосфера и движение."

Резервациите ще бъдат отворени във вторник, 15 август, в 10,00 ч. в Лос Анджелис. Домът е на разположение само за една нощ на 9 септември 2023 г. и в него могат да се настанят само един или двама гости.

Във видеоклип, споделен в Instagram, Полтроу разхожда последователите си и бъдещите наематели из къщата си за гости, а тя е съвършена.

"Самотата е човешко състояние, но през последните няколко години засилената изолация и липсата на общност направиха живота ни още по-фрагментиран. Аirbnb имаше брилянтната идея да направи нещо, за да стане света малко по-малко самотен, ето защо ви каня да отседнете в моята къща за гости в Монтесито за една нощ. Макар че ще започнем като непознати, надявам се, че ще намерим общи неща помежду ни по време на вкусна вечеря. Ще лежите край басейна, ще отидете на някой от любимите ми преходи и, разбира се, ще имате на разположение баня, заредена с любимите ми продукти на goop за един наистина луксозен престой'', пише Гуинет.

Във видеото Полтроу подчертава, че в дома има камина на дърва, бар и спалня със сводести тавани и баня, която наподобява спа център. Тя също така отбелязва, че банята има "хубава вана" и е оборудвана с много продукти goop за щастливите гости.

"Къщата е сгушена точно сред природата, така че можете да дойдете и да изживеете дзен момент с много светлина и свеж въздух", казва тя във видеото. Тя казва също, че гостите могат да имат "вечеря от готвача" във винарската изба и да изберат "каквато бутилка вино пожелаят".

Според прессъобщение престоят на Полтроу в прекрасната къща за гости е придружен от "сеанс по трансцендентална медитация с водач", "спа ден" с продукти goop и "подхранващо ястие, вдъхновено от кухнята goop".