Как червеният цвят може да оживи едно помещение и да му придаде класа и стил

  • Сподели:
Как червеният цвят може да оживи едно помещение и да му придаде класа и стил

Все повече се засилва модата на червените нюанси, особено при вътрешните декоратори, които предпочитат да подчертаят красотата на определени елементи в помещението, именно с най-красивия и любовен оттенък.

Във все повече списания за интериорен дизайн залагат именно на червения цвят, който освен че разчупва атмосферата, но и създава един по-различен поглед върху цялостната визия на дома ни. 

Сега ще разгледаме всички начини, чрез които интериорните дизайнери използват този смел и страстен цвят във всяко помещение без да го превръщат в нещо прекалено авангардно и дори пошло за човешкото око. Тайната при повечето декоратори се крие в желанието им да превърнат обикновено изглеждащата стая в помещение излъчващо собствен стил и класа, както и пълното ѝ трансформиране само с няколко лесни размаха. 
Някои вътрешни дизайнери споделят, че червения цвят е един от най-съвършените нюанси, който може лесно да се впише в помещението, да пробуди сетивата ни и да изглежда великолепно добре с всеки останал елемент в стаята. 

Ако се върнем във времето назад ще открием силата на този провокативен цвят, който бива използван от много велики интериорни дизайнери, които чрез него се опитват да подсилят стила на отделните елементи в стаята. 
Червеният цвят може да се използва и при избора на шкафове, холна гарнитура, столове, дивани и абажури. Този красив огнен цвят може да се използва и в трапезарията, например ако стаята е светло бяла една ярко червена висяща лампа може да подчертае красотата на помещението и да го съживи. 

Бледо сините нюанси също много добре се съчетават с червения цвят, като създават усещането за контраст, топлина и хармония. Единствено смелите хора могат да заложат на толкова плътен огнен нюанс, както и да го съчетаят с подходящата гама цветове. Ако кухнята ни е боядисана в светли и спокойни тонове към нея можем да добавим червени столове например, които да контрастират с по-светлия цвят и да изпъкват в помещението. Друг много стилен вариант е да се спрем на червени кухненски шкафове, които да изпъкват на фона на светло боядисаните стени, като създават усещане за лукс и стил в обзавеждането. Не е нужно този цвят да преобладава в дома ни, нито пък да пребоядисаме всичките стени в него само в червено, а просто да внесем червения цвят като един добър акцент.

Още начин, чрез който можем да използваме в дома си този огнен цвят, е чрез подови плочки, но задължително трябва с червения цвят да изберем и по-светъл, с който той да си контрастира и да не става прекалено силен и изпиващ окото. Декоративните елементи създават нашия почерк, чрез който успяваме да преобразим помещението и да създадем малко повече цвят и топлина в него. Червената дървена дограма е още един чудесен избор, който ще раздвижи светлите тонове в стаята и ще подчертае като в рамка цялата красота в дома ни.