Пет таланта в областта на интериорния дизайн, които трябва да следвате в Instagram

  • Сподели:
Пет таланта в областта на интериорния дизайн, които трябва да следвате в Instagram

Ако търсите вдъхновение за обзавеждане и декориране на дома си, ще ви оставим в ръцете на най-добрите. 

С всеки изминал ден все повече хора разбират, че ако искат да се радват на удобни и функционални помещения, е най-добре да се обърнат към експерти, които имат обширни познания не само за тенденциите, но и разбират как да се справят с пространствата, материалите и бюджетите.

Сцената на интериорния дизайн в Испания се позиционира на международно ниво благодарение на таланта на някои творци. Техните стилове невинаги имат общо сходство, но във всички случаи притежават специална искра, която заслепява всички. Гурута в областта на декорацията, които ни насърчават да търсим по-богат, по-удобен и по-пълноценен интериорен живот.

В случаите, които ще разгледаме по-долу, пет имена се открояват особено заради световния си успех.

Пийт Бермехо
Той е един от най-известните декоратори в Европа, любимец на светските персони, включително кралете на Йордания, и на луксозни марки като Loewe. Пийт Бермехо е стилист на къщи, списания, натюрморти, ефимерни декорации и събития, сценограф, художествено ръководство, реклама и каталози... работил е и за най-престижните международни списания за декорация. Стилът му е спокоен, елегантен и с превъзходен вкус.

Раул Мартинс
Многократно награждаваният интериорен дизайнер е специализиран в различни области на интериорния дизайн, декорацията, архитектурата и графичния дизайн. Раул Мартинс се е превърнал в един от най-големите привърженици на класиката, наситена с ярки цветове, но балансирана по форма. Започва да учи политически науки, докато един ден, уморен от тази професия, решава да направи скок към мечтите си.

Лазаро Роса Виолан
Художник на 8 години, архитект на 20 години и интериорен дизайнер на 25 г. Името Лазаро Роса-Виолан говори само за себе си. Със стила си, който се съчетава с лекота с акцент върху класиката, той успява да завладее домове и пространства в половината свят. Някои от най-забележителните творби в най-новото му портфолио са: ресторантите Baazar на шеф-готвача Хосе Андрес в Ню Йорк и Чикаго, хотелите Six Sense в Лисабон, Edition в Дубай, Gravity Hotel в Сеул, The George в Тел Авив или Shangri-La в Ханджоу, Китай.

Патрисия Бустос
Цветни, впечатляващи и все по-футуристични. Интериорният дизайнер Патрисия Бустос е създала свой собствен, неповторим стил. "Обичам да създавам красива и хармонична среда, която е нова и не много очевидна, винаги съм в търсене, обръщам нещата с главата надолу и съм постоянно предизвикателство", обяснява тя. Изкуството ѝ се е наложило и е все по-търсено от всички краища на света.

Лоренцо Кастийо
Майстор на антики, автор на интериори, колкото барокови, толкова и внушителни, и експерт в създаването на уникални пространства, изпълнени с индивидуалност, Лоренцо Кастийо е истински еталон за майсторство в Испания и в чужбина. Сред последните му творби са хотел Son Net в Майорка, най-новият магазин Ecoalf в Мадрид, вторият от хотелите Cristine Bedfor в Севиля и хотел AC Santo Mauro в Мадрид.