Как да обзаведете своята трапезария, за да изглежда класически стилно

  • Сподели:
Как да обзаведете своята трапезария, за да изглежда класически стилно

Всеки един дребен детайл е от съществено значение за цялостната визия на вашия дом, а когато става на въпрос за трапезария, тогава трябва да обърнем внимание на най-важните елементи, които ще ни помогнат да създадем едно вълшебно и уютно място, на което да се събираме със своите близки, приятели и да споделяме, незабравими моменти със семейството си.

Пространството, с което разполагаме е важно, но дори и да нямаме нужните квадратни метри, ние можем да прибегнем до по-дребни елементи, но задължително те трябва да бъдат поставени на точните им места.

За една трапезария е особено важно на каква подова настилка ще се спрем, а мраморът е един съвършен избор, който е лесен за почистване и излъчва стил.

Следващата стъпка в обзавеждането на трапезарията е да изберем по-масивните елементи, за да можем след това да преценим, какво пространство ни е останало за по-дребните детайли.

На първо място трябва да изберем кухня, която ще може да отговаря напълно на нашите нужди. Когато избираме кухненските шкафове е важно първо да се спрем на най-подходящата цветова гама, както и на най-подходящия материал за изработването им, който ще издържи във времето, след което да следвате същата цветова гама и за следващите по-дребни детайли от обзавеждането на вашата трапезария. 

Стилни и подходящи варианти за цветове са бял цвят, орех, махагон и почти всички нюанси на сивото. След като сме избрали най-подходящите шкафове, трябва да изберем и дръжки, които всъщност са най-важният почерк от стилната кухня.

На пазара може да откриете голям набор от възможностите, но ако искате вашата трапезария да бъде на ниво, по-добре се спрете на бронзови, дървени или метални без никакви пластмаси, а за още повече шикозност те могат да бъдат изработени и от злато.

Един от най-стилните варианти, на които можете да заложите за обзавеждането на своята трапезария е класическият стил, защото класиката, никога не може да излезе от мода и е способна, да придаде един нов различен облик на дома ви.

Ако преди години е било модерно различните стаи да бъдат разделени, чрез стени и паравани, сега е на мода отвореното пространство, дори за целта много хора прибягват до премахване на излишни помещения с цел да разширят залата за хранене и почивка.

Трапезарията може да разполага с три различни обосновани за различните ни нужди части като част, в която да се отдадем на домакинските задължения и в която да готвим, друга част в която да разпускаме вечер с отделен бар и столове към него и трета част, която да е обоснована за хранене с трапезни столове и маса.

Можем да добавим и четвърта част, която е за отдих с малък диван и холна маса и която всъщност е допълнителна част от нашата основана трапезария. 
С колкото по-голямо пространство разполагаме, толкова повече възможности имаме да разгърнем своята фантазия, затова мястото и свободните квадратни метри са от съществено значение за луксозния вид на нашата трапезария.

Отворените пространства придават повече настроение и стил на помещението. Затова може да направите избор, като вмъкнете допълнителните помещения в своята трапезария, така ще имате и пряк изглед към местата, на които свободно може да релаксирате, след дългия и уморителен ден.

Класическият стил може да бъде съчетание между ретро декорация и антикварни мебели. След като сме избрали помещението и сме се спрели на идеалната подова настилка, която излъчва стил, основното към което трябва да преминем е чертеж на разположението на мебелите, така ще можем да разберем още преди да закупим нужните ни мебели, дали имаме достатъчно място за тях и ще придобием реална представа как би изглаждала нагледно нашата луксозна трапезария.

За този чертеж много хора се обръщат и към специалисти, ако го направите, ще можете да придобиете ясна представа за правилното разположение на избраните от вас мебели.

Красивата трапезария е съчетание от класически мебели и ясно изтъкнат стил, към който е добре да се придържаме до самия финал на обзавеждането, както и подредбата, според цветовата гама и най-подходящият материал за мебелите в нея.

Когато се спираме на плот тип - остров, задължително трябва да изберем масивен и красив материал, като гранит или мрамор, след което да се придържаме към цветовата гама и за избора на кухненски шкафове и бяла техника.

Столовете и масата трябва да бъдат изработени от масивен и чист материал, най-добре е това да бъде дърво.

Ако сме решили да се сдобием и с кът за почивка и четене отстрани на нашата трапезария, отново трябва да спазваме основните правила в обзавеждането ѝ, за да могат всички отделни елементи да се напаснат повече от перфектно. 

Предлагаме ви още статии, свързани с дизайна: Идеи за коридор, в които ще се влюбите

Изкуството на осветлението и осветлението като изкуство

Идеи и проекти за винарски изби

Как да повишите положителната енергия в своя дом