Най-иновативният и мощен SL на всички времена

  • Сподели:
Най-иновативният и мощен SL на всички времена

Mercedes-AMG коронясва серията SL с новия SL 63 S E PERFORMANCE. 4,0-литровият V8 битурбо двигател и AMG Electric Drive Unit заедно генерират системна мощност от 816 к.с. и максимален въртящ момент до 1420 Нм. Това прави новия модел най-мощният SL на всички времена. И това е вече петата серия със специфичната за AMG хибридна технология E PERFORMANCE. 

Незабавната реакция на електрическото задвижване, бързото натрупване на въртящ момент и линейното подаване на мощност позволяват впечатляващо шофиране. Ускорението до 100 км/ч за 2,9 секунди и максималната скорост от 317 км/ч подчертават спортния му дух. Системи като окачването AMG ACTIVE RIDE CONTROL с активна стабилизация при накланяне и активното управление на задния мост осигуряват комбинацията между комфорт и динамика на шофиране. 

Батерията AMG High Performance е с капацитет от 6,1 кВчт, 70 кВ непрекъсната мощност и 150 кВ пикова мощност. Разработката е вдъхновена от технологии, доказани в хибридните състезателни автомобили Formula 1™ на отбора Mercedes-AMG Petronas F1. Батерията е проектирана с цел бързo отдаване и съхраняване на енергия, а не за максимален електрически пробег. Въпреки това е възможно постигането на 13 километра, без използване на двигателя с вътрешно горене.

Осемте програми за шофиране AMG DYNAMIC SELECT „Electric“, „Battery Hold“, „Comfort“, „Smoothness“, „Sport“, „Sport+“, „RACE“ и „Individual“ са прецизно съобразени с новата технология на задвижване. Те предлагат широка гама от изживявания по време шофиране – от ефективно до динамично. Програмите за шофиране адаптират важни параметри като реакцията на задвижването и трансмисията, характеристиките на кормилното управление, окачването или звука. Програмите могат да се избират чрез AMG бутона и централния мултимедиен дисплей или от AMG бутоните на волана.
Началото на продажбите на модела от Силвър Стар ще бъде в началото на следващата година, а доставката на първите автомобили ще бъде през пролетта на 2024.