Как да постигнем по-качествен въздух вкъщи?

  • Сподели:
Как да постигнем по-качествен въздух вкъщи?

Последните години бяха белязани от сериозни екологични сътресения, голяма част от които засегнаха и въздуха. Изпепеляването на огромни зелени площи, нестихващото развитие на автомобилната индустрия и горенето на различни материали в заводи и промишлени предприятия изостриха вниманието към темата за въздуха.

Освен въздуха навън, качеството на въздуха у дома също играе изключително важна роля за качеството на живота ни. Именно затова е препоръчително да обръщаме внимание на тези на пръв поглед невидими елементи, които обаче могат да окажат наистина осезаемо влияние на средата около нас и на самите нас.

Това е причината за разработването на различни уреди за пречистване на въздуха, които днес можем да намерим на пазара.

Нивата на влажност у дома могат да имат сериозен ефект както върху здравето, така и върху самия дом. Прекалено високата влажност може да доведе до образуване на мухъл и възникване на различни микроби. Може да доведе също така до развитие на инфекции на дихателните пътища.

От друга страна, недостатъчната влажност в дома може да предизвика напукване на стените и изсъхване на растенията.

Ако искате да сте сигурни, че нито една от гореизброените последици няма да се окаже във вашия дом, може да се доверите на овлажнител за въздух. Този тип уреди премахват водната пара във въздуха и автоматично регулират влажността със сензор, който отчита прекомерената или недостатъчна влага.

Другият важен аспект за качеството на въздуха е чистотата. Има твърдения, че въздухът в домашни условия е по-мръсен, отколкото навън и в това твърдение може да има доза истина.

Освен фините прахови частици и мръсотия, навлизаща по време на проветряване, вкъщи може да се крият акари в килимите и матраците, микроби от домашни любимци, както и вредни частици, отделяни по време на готвене и чистене.

Пречиствателят на въздух е уредът за справяне с последиците и опасностите от всички домашни замърсители. Уредите са снабдени с чувствителен сензор, който регистрира дори най-малките промени и автоматично увеличава потока на въздух, гарантирайки, че дишате по-чист въздух.

Важно е да обръщаме внимание на качеството на въздуха, тъй като прекарваме все повече и повече време в затворени пространства. Този тип уреди гарантират точно тази "невидима" защита и подкрепа, от която се нуждаем, за да бъдем здрави.