Служителите в "зелените" офиси работят по-добре

  • Сподели:
Служителите в "зелените" офиси работят по-добре

Екологично съобразената политика на вашата фирма ще накара служителите да работят по-съвестно, показа проучване на американското Общество за мениджмънт на човешки ресурси (SRHM). Според него, ако хората усещат "зелената съвест" на работодателите си, те са склонни да влагат повече усилия и хъс в изпълняването на задълженията си.

Нещо повече - запитване на агенция "Харис" обобщи, че 33% от американските граждани са по-склонни да започнат работа в компания, известна със зелените си инициативи. А шансът тези съвестни 33% да съдържат талантите, към които всеки работодател се стреми, е статистически особено голям.

Как определят специалистите дали една компания е "зелена"? Преди всичко, тя трябва реално да провежда политики за опазване на околната среда - пестене на офис консумативи, рециклиране, енергоспестяване. Устройството на самото работно пространство обаче също е ключово за служителите. Според системата LEED - международен стандарт за екологични и здравословни за човека сгради - офис пространството ви трябва да притежава следните характеристики:

- Добра вентилационна система, която засилва циркулацията на въздуха и поддържа оптимална температура за работа - между 20 и 26 градуса по Целзий.

- Нискотоксични строителни материали и мебели (вредните химикали в политурата например са виновници за много заболявания и алергии на застояващите се на работното място)

- Много естествена светлина. Денем осветлението ви трябва да идва от прозореца, не от неона. А вечер - от енергоспестяващи крушки. Слънчевата светлина засилва производството на витамин D в организма на служителите и гони депресията.

- Здравословни дейности, промотирани от мениджмънта. Дали ще иде реч за тим билдинг сред природата, утринна гимнастика или просто повече смях и добро настроение в офиса - благосъстоянието на тялото и духа кара хората да са не само по-продуктивни, но и по-щастливи. А служителите винаги усещат, когато шефът се интересува от тяхното добруване, и се отплащат за това.

Източник: Obekti.bg

Служителите в "зелените" офиси работят по-добре

Снимка: ralphcroly.com

Служителите в "зелените" офиси работят по-добре

Снимка: inc.com

Служителите в "зелените" офиси работят по-добре

Снимка: nexusipeblog.com