Антъни Хопкинс е удостоен с наградата за цялостно творчество на наградите Joy

  • Сподели:
Антъни Хопкинс е удостоен с наградата за цялостно творчество на наградите Joy

В звездната нощ в столицата на Саудитска Арабия Рияд наградите Joy 2024 се превърнаха в знаменателно събитие за легендарния актьор Антъни Хопкинс, който беше удостоен с отличието за цялостно творчество.

Известен с емблематичните си роли във филми като "Мълчанието на агнетата" и "Бащата", Хопкинс стоеше изправен и се радваше на аплодисментите и възхищението на международната публика.

В дълбоката си реч при приемането на наградата, която намери отклик сред присъстващите, Хопкинс отправи прочувствен призив за мир, като обърна особено внимание на продължаващите конфликти в Близкия изток. Споменаването на войната между Израел и Газа, както и напрегнатите ситуации в Судан и Йемен, затрогна публиката и доведе до продължителни аплодисменти. Думите му напомниха за продължаващите борби, пред които са изправени хората в обхванатите от конфликти региони.

Хопкинс, който от 2021 г. е най-възрастният носител на "Оскар" за най-добър актьор, изрази благодарността си за оказаната му чест. Въпреки отсъствието си от церемониите "Оскар" и "Бафта" през 2021 г., Хопкинс спомена за възхищението си от Саудитска Арабия по време на първото си посещение в страната. Радостта му от това, че е жив и че е признат на този етап от живота си, беше очевидна в речта му.

''Благодаря на Joy Awards, че ме удостоиха с наградата за цялостно творчество. Тръгваме от този красив град с благодарност за добротата и щедростта, които ни бяха дарени.''

Въпреки че Хопкинс беше звездата на събитието, той се възползва от възможността да общува и с други известни личности, включително с индийския актьор Салман Хан. 

Другата интересна новина около Антъни Хопкинс е, че актьорът работи върху издаването на автобиография, а съпругата му - 67-годишната Стела Хопкинс, прави документален филм за живота му.

"Ще пиша биография", казва 86-годишният актьор пред People, добавяйки: "Това е странен процес."

"Осъзнах, че съм благословен с едно нещо и това е добрата ми памет.''

''Преминах през възходи и падения, депресии, отчаяние, гняв, но през последните няколко години си мисля: "Е, все още съм тук". Чувствам се щастлив.''