Арнолд & Брус: екшън героите никога не умират

  • Сподели:
Арнолд & Брус: екшън героите никога не умират

Арнолд Шварценегер отправи поздрав към своя дългогодишен приятел и колега от екшън филмите Брус Уилис.

В скорошно интервю за CinemaBlend 75-годишният Шварценегер разказа за актьора от "Умирай трудно" една година след като семейството му обяви, че той ще се оттегли от актьорската си кариера поради здравословното си състояние.

"Мисля, че той е фантастичен. Той беше и ще бъде запомнен като огромна, велика звезда и мил човек. Разбирам, че при неговите обстоятелства, свързани със здравето, е трябвало да се оттегли. Но по принцип, ние никога не се пенсионираме. Екшън героите се презареждат", каза Арнолд пред изданието.

Семейството на носителя на "Златен глобус" разкри, че Брус се оттегля от актьорската професия, след като през март 2022 г. беше диагностициран с афазия. Година по-късно те обясниха, че състоянието му е прогресирало и имат по-конкретна диагноза фронтотемпорална деменция. През февруари беше разкрито от съпругата му Ема Хеминг Уилис, че актьорът е диагностициран с фронтотемпорална деменция. Оттогава Уилис се е оттеглил от Холивуд. 

"За съжаление, предизвикателствата в общуването са само част от симптомите на болестта, с която се сблъсква Брус. Макар че това е болезнено, облекчението е, че най-накрая имаме ясна диагноза", каза тогава Ема.

Според Националния институт по здравеопазване фронтотемпоралната деменция е "резултат от увреждане на невроните във фронталните и темпоралните дялове на мозъка. В резултат на това могат да се появят много възможни симптоми, включително необичайно поведение, емоционални проблеми, проблеми с общуването, затруднения в работата или трудности при ходенето.''

Силното послание на Арнолд към Брус Уилис: "Екшън героите не се пенсионират, те се презареждат.''

И двамата актьори участваха във франчайза "Expendables".