Майкъл Джордан дари 10 милиона долара на фондация "Make-A-Wish America"

  • Сподели:
Майкъл Джордан дари 10 милиона долара на фондация "Make-A-Wish America"

Шесткратният шампион на NBA Майкъл Джордан направи рекордно дарение от 10 милиона долара на фондация Make-A-Wish. Това е най-голямото дарение, получавано някога от физическо лице в 43-годишната история на организацията.

Джордан, който в петък, 17 февруари, навърши 60 години, се надява, че дарението му ще вдъхнови и други хора да подкрепят фондацията и повече деца да имат възможността да сбъднат желанията си.

"През последните 34 години за мен беше чест да си партнирам с Make-A-Wish и да помагам за усмивката и щастието на толкова много деца", каза Джордан в съобщение за медиите. "Свидетели на тяхната сила и устойчивост в такъв труден момент от живота им са истинско вдъхновение. Не мога да си представя по-добър подарък за рождения си ден от това да видя как другите се присъединяват към мен в подкрепа на Make-A-Wish, за да може всяко дете да изпита магията на сбъднатото си желание".

Джордан, който понастоящем е собственик на Шарлот Хорнетс от NBA, за първи път подкрепя Make-A-Wish през 1989 г. Той е изпълнил стотици желания на деца от цял свят и остава една от най-търсените знаменитости, които сбъдват мечти. През 2008 г. Джордан е обявен за главен посланик на желанията на Make-A-Wish заради това, което организацията нарича "силно влияние, което е оказал върху живота на децата и техните семейства".

"Майкъл използва рождения си ден като възможност да влезе в историята на Make-A-Wish, което говори за качеството на неговия характер и за лоялната му отдаденост да направи живота на децата с критични заболявания по-добър. Надяваме се, че обществеността ще бъде вдъхновена да последва стъпките му, като помогне за сбъдването на желания", казва Лесли Мотър, президент и главен изпълнителен директор на Make-A-Wish America.

Джордан изигра 15 сезона в NBA, спечели пет награди за MVP и спечели шест титли, преди да се оттегли за последен път през 2003 г. Той се радва на доходоносни договори за подкрепа с Nike, Hanes, Gatorade и Upper Deck и др. и през годините е дарил милиони за социални и благотворителни каузи. За фланелката на Майкъл Джордан бяха платени рекордните 10,1 млн. долара.