Остин Бътлър: ''Майка ми щеше да се гордее с мен''

  • Сподели:
Остин Бътлър: ''Майка ми щеше да се гордее с мен''

Остин Бътлър си спомня за покойната си майка по време на трогателен дебют в SNL.

31-годишният актьор беше водещ на Saturday Night Live за първи път през уикенда, където към него се присъедини изпълнителката Лизо, която беше музикален гост на вечерта.

По време на встъпителния си монолог Бътлър отдаде почит на покойната си майка, която умира от рак през 2014 г., когато звездата от "Елвис" е само на 23 години.

"Някои от любимите ми спомени от детството ми са гледането на SNL с нея. Гледахме предаването всяка седмица. И въпреки че бях страшно срамежлив, когато бях с нея, правех всичко възможно, за да накарам майка ми да се смее. Правех нелепи физиономии и имитирах гласове. Точно това беше нещото, което ме измъкна от черупката ми, и причината да се запаля по актьорството. Майка ми вече не е сред нас, но тази седмица много си мислех за нея, просто си представях колко горда би била със сина си, който преди не можеше да си поръча храна в ресторант, а сега стои на тази сцена."

Бътлър добави: "Знайте, че винаги, когато ме чуете да издавам глупав глас или да правя смешна физиономия, това го правя за майка ми."

Актьорът се изстреля към международната слава по-рано тази година, като се снима в ролята на Краля на рокендрола във филма на Баз Лурман "Елвис". Остин започва кариерата си с участието си в сериали на Disney Channel и Nickelodeon, последвани от тийнейджърски драми като предисторията на "Сексът и градът" - "Дневниците на Кери".

Но Бътлър прави успешен драматичен завой към проектите за по-възрастни и продължава да блести в по-големи роли. Следващата му значима роля ще бъде във военната драма ''Masters Of The Air'', след което ще се присъедини към актьорския състав на "Дюн": Част втора в ролята на жестокия Фейд-Раута.

На 12 септември 2014 г. Остин Бътлър обяви, че майка му Лори Ан Бътлър е починала.

"Лори Бътлър, моята майка, моят герой и най-добрият ми приятел почина тази сутрин. Нека всички я почетем. Обичам те и ще ми липсваш всеки ден, мамо", написа Бътлър в изтрит след това туит.

Тогавашната приятелка на Бътлър, актрисата Ванеса Хъджинс, препубликува туита на Бътлър, добавяйки "Вече ми липсваш, мамо", последван от друг туит, в който се казва "разпространявайте любовта за Лори".