Истинската история на Елвис и Присила Пресли

  • Сподели:
Истинската история на Елвис и Присила Пресли

Когато Елвис и Присила се срещнали за първи път, тя била само на 14 години, а той на 24.

Родителите на Присила се притеснявали за връзката им, но младата девойка била влюбена, непокорна и нищо, и никой не можели да я спрат да бъде с краля на Рокендрола. За Елвис разликата във възрастта им изобщо не била проблем, напротив - той гледал на това като на добър шанс да превърне Присила в идеалната съпруга. 

High View Art надникна зад завесата на връзката на Елвис и Присила, за да види как се е развила тяхната история през годините. 

Елвис и Присила се запознават в Германия през 1959 г. Елвис е изпратен там от американската армия, където тогава служи, а семейството на Присила идва в страната, защото баща ѝ е прехвърлен там от военновъздушните сили. Присила била поканена да посети Елвис в дома му, предложение, което тя с радост приема. Тогава Присила била в девети клас.

''Видях, че Елвис се опитва да привлече вниманието ми. Забелязах, че колкото по-малко реагирах, толкова повече той започваше да пее само за мен. Не можех да повярвам, че Елвис Пресли се опитва да ме впечатли'', спомня си Присила.

Присила не вярвала, че Елвис някога ще ѝ се обади и била сигурна, че първата им среща ще бъде последната. Но той се обадил. Няколко дни по-късно родителите на Присила настоявали, че е необходимо да се срещнат лично с влюбената си дъщеря. Присила си спомня, че Елвис дошъл облечен в униформата си, която баща ѝ обичал. Мъжете провели дълъг разговор помежду си и в крайна сметка родителите на Присила били толкова очаровани от Елвис, че позволили на двамата да продължат да се виждат.

Присила била красиво младо момиче, което получавало много мъжко внимание от момчетата в училище. Младата възраст на Присила означавала, че тя и Елвис не трябвало да се показват публично заедно, но двамата продължавали тайно да се срещат.

Елвис харесвал неопитността и младостта на Присила, и не намирал проблем във възрастовата им разлика. По-скоро възприемал това като възможност да моделира от нея перфектната съпруга за себе си. Веднъж той казал на приятеля си: ''Тя е достатъчно млада, за да мога да я моделирам както си поискам.''

Присила си спомня, че Елвис ѝ е споделил идеята си за перфектната жена и желанието си да превърне Присила в такава.

''В нощите, когато настроението му беше спокойно, той описваше идеалната си жена и ми казваше колко добре се вписвам в този образ. Харесваше брюнетки със сини очи. Искаше да ме оформи според своите предпочитания. Верността беше много важна за него, особено от страна на жената.''

През 1960 г. Елвис напуснал Германия, а Присила и семейството ѝ останали. Двамата се виждали от време на време, докато той я поканил да дойде в САЩ и това продължили няколко години, преди най-накрая да се оженят. Макар и до нея да са стигали различни клюки за изневери и връзки - тя вярвала в любовта на Елвис.

През 1966 г. Елвис предложил брак на Присила и двойката се оженила в Лас Вегас на 1 май 1967 г. 

На 1 февруари 1968 г. Присила родила дъщеря им Лиса Мари. След като станала майка, тя почувствала, че Елвис сякаш загубил интерес към нея. Както и преди брака им, той продължавал да има афери с други жени, а Присила намирала любовни писма, адресирани до съпруга си. С течение на времето тя осъзнала, че не желае да се примирява с това положение и просто да го чака вкъщи.

''Моят живот беше неговият живот. Трябваше да бъде щастлив. Проблемите ми бяха второстепенни. Исках и имах нужда да се развивам'', каза тя в едно от интервютата си.

Вероятно уморила се от напрежението да оправдава очакванията на съпруга си, тя признава, че никога не се е появявала пред очите му без грим и никога не се е обличала пред него: ''Той искаше да види крайния резултат.'' 

Изпитвала е страхове Елвис да я види в естествената ѝ светлина.

През 1972 г. Присила съобщава на съпруга си, че го напуска и скоро двамата се развеждат, споделяйки попечителството над дъщеря си. Докато Присила процъфтявала в опитите си най-накрая да поеме контрол над собствения си живот, Елвис се пристрастил към лекарствата, отпускани с рецепта, и имал финансови затруднения. 

На 16 август 1977 г., на 42-годишна възраст, Елвис е намерен мъртъв. Присила била съсипана, когато научила ужасяващата новина и не можела да повярва.

Въпреки развода и напрегнатия начин на живот, Присила и Елвис останали близки. Елвис ѝ се обаждал, за да споделя с нея тревогите си, а Присила ценяла всеки телефонен разговор. След развода Присила стартирала кариерата си на актриса и бизнес дама. Тя никога повече не се омъжила повторно.

Решила да отвори за туристически посещения имението в Грейсланд, за да има възможност да си помага в плащането на сметките и данъците, без да се налага да продава къщата, в която с Елвис живеели заедно като семейство и трупали спомените си. Така Грейсланд се превърнал във втория най-посещаван дом в САЩ след Белия дом.

Присила лоялно пази добрите спомени за бившия си съпруг, участва в събития, посветени на неговата музика, и все още го нарича ''любовта на живота си''.

Предлагаме ви и: Елвис напусна сградата, но остана завинаги в сърцата ни

Елвис Пресли: 13 вечни цитата

Съветът, който Леонардо ди Каприо даде на Остин Бътлър относно работата му по филма "Елвис"

"Елвис" надхвърли 100 милиона долара в бокс офиса