Partners in crime: Тарантино и Пит се събират отново на големия екран

  • Сподели:
Partners in crime: Тарантино и Пит се събират отново на големия екран

Брад Пит вероятно ще се събере отново с Куентин Тарантино за десетия и предполагаемо последен филм на режисьора - "Филмовият критик".

Двойката работи преди това заедно в "Имало едно време в Холивуд" от 2019 г., като ролята донесе на Пит първия му "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля. Пит участва и в "Inglourious Basterds" от 2009 г. и се снима в "Истински романс" от 1993 г., чийто сценарий е написан в съавторство с Тарантино.

Действието на новия им филм ''The Movie Critic'', за който се твърди, че е последният на Тарантино, се развива през 1977 г. в Южна Калифорния и разказва за критик, работещ за измислено издание, наречено ''The Popstar Pages''. Тарантино е споделил, че той е "базиран на човек, който наистина е живял, но никога не е бил известен, и е писал хапливи рецензии за филми за порнографски вестник". Тарантино добавя: "Беше много груб и псуваше. Използваше расови обиди. Но глупостите му бяха наистина забавни. Беше адски груб и циничен.''

Тарантино и преди е споделял намерението си да се оттегли от киното след десетия си филм. Той дебютира с независимата криминална драма "Reservoir Dogs" през 1992 г. и я последва през 1994 г. със спечелилия "Златна палма" "Криминале". Тарантино е режисьор и на "Джаки Браун", "Убий Бил: Том 1" и "Том 2", "Доказателство за смъртта", "Джанго без окови" и "Омразната осморка".

Сценаристът и режисьор и преди е наричал Пит "една от последните останали филмови звезди на големия екран". Филмът "Имало едно време в Холивуд" спечели 377 млн. долара в световен мащаб.

 

Виж още