Патрик Демпси е избран за най-сексапилният мъж за 2023 г.

  • Сподели:
Патрик Демпси е избран за най-сексапилният мъж за 2023 г.

"Радвам се, че това се случва на този етап от живота ми", казва актьорът от "Ферари". 

Изминаха почти две десетилетия, откакто Патрик Демпси се появи на малкия екран като неврохирурга Дерек "Макдрийми" Шепърд в сериала "Анатомията на Грей" (още по-дълго от пробивната му роля на очарователен изгнаник в "Can’t Buy Me Love" от 1987 г.).
Статутът му на сърцеразбивач предизвика такава фенска лудост, че през годините той украсяваше страниците на списание People безброй пъти. Сега Патрик получава короната на най-сексапилния жив мъж.

"Радвам се, че това се случва на този етап от живота ми и със сигурност гали егото ми", казва 57-годишният актьор. "Хубаво е да получиш признание, ще го използвам за нещо положително."

Най-близък до сърцето му е Центърът "Демпси", който той основава в чест на покойната си майка, за да подкрепя болните от рак и близките им.
Другите му страсти са да бъде семеен мъж със съпругата си Джилиан, 57 г., гримьор и основател на собствена линия за чиста козметика, и децата им Талула, 21 г., и 16-годишните близнаци Съливан и Дарби, както и да усъвършенства склонността си към шофиране на състезателни автомобили.

Но какво минава през ума му, когато чува новината, че е избран за най-сексапилния мъж?

''Бях напълно шокиран, помислих, че някой се шегува с мен. Никога не съм си представял, че мога да бъда в тази класация.''

Що се отнася до това как ще реагират децата му, Демпси настоява, че те "просто ще ми се подиграват и ще измислят всякакви причини, поради които не трябва да бъда", споделя той. "Което е добре, те ме поддържат млад."

През декември Демпси ще покаже състезателните си умения в биографичния филм "Ferrari" на режисьора Майкъл Ман, където играе италианския пилот Пиеро Таруфи. Филмът му дава урок по поемане на рискове - но извън пистата.

''Обадих се на Майкъл Ман и му казах, че искам да обсъдим участието ми във филма. Това ме научи, че ако наистина искаш нещо, трябва да го направиш сам."

Сега актьорът научава, че хубавите неща идват при тези, които могат да чакат.