Според науката Робърт Патинсън е най-красивият мъж в света

  • Сподели:
Според науката Робърт Патинсън е най-красивият мъж в света

Робърт Патинсън е най-красивият мъж според науката и е най-близо до това да бъде "съвършен". 36-годишната звезда от "Twilight" очевидно има най-добрите черти на лицето и пропорции, оставяйки назад красавци като Брад Пит и Джордж Клуни.

За търсенето на човека с перфектни черти е използвана съвсем нова техника. За да открие най-красивия мъж в света, пластичният хирург на знаменитости д-р Джулиан Де Силва се обърна към науката. Той използва нова техника за картографиране, която сравнява чертите на лицето със "златното сечение", известно още като стандарт за красота на гърците. Снимки на най-големите холивудски сърцеразбивачи бяха обект на теста, а пропорциите на лицата им бяха изследвани.

Според древногръцките стандарти Робърт Патинсън е "най-красивият жив мъж".

След обобщаване на резултатите се стигна до заключението, че Робърт Патинсън има най-съвършеното лице и детайли на лицето. Той съвпада с представата за "перфектния мъж", зададена от гърците, с удивителните 92,15%, като очите, носът и брадичката са най-добрите му черти.

Хенри Кавил бе сериозна конкуренция на Робърт Патинсън и бе поставен на второ място сред най-красивите мъже в света с 91,64%. Брадли Купър от "Роди се звезда" зае третото място, а Брад Пит бе поставен на четвърта позиция, следван от Джордж Клуни.

Останалите, които попаднаха в челната десетка, са Хю Джакман, Дейвид Бекъм, Идрис Елба, Кание Уест и Райън Гослинг. Райън получи най-добра оценка за носа си, а Дейвид Бекъм получи почти перфектна оценка за брадичката си. Изненадващо Джейсън Момоа не попадна в класацията.

Същата процедура беше използвана и за определяне на най-красивата жена. Използвайки златното сечение, супермоделът Бела Хадид беше обявена за най-красивата жена в света. Тя получи 94,35 % от скалата на съвършенството със своята божествена брадичка. Други известни личности, попаднали в топ 5, са Бионсе, Амбър Хърд, Ариана Гранде и Тейлър Суифт.