"Ferrari" получи 7-минутни овации на световната премиера на филмовия фестивал във Венеция

  • Сподели:
"Ferrari" получи 7-минутни овации на световната премиера на филмовия фестивал във Венеция

Advertisement

Филмът "Ферари" на Майкъл Ман получи 7 и половина минути овации на филмовия фестивал във Венеция.

Филмът, който се прожектира в конкурсната програма на Венеция, беше основната премиерна прожекция на Лидо, като звездите на филма Адам Драйвър, Патрик Демпси и Даниела Пиперно се присъединиха към Ман на червения килим и в Palazzo del Cinema.

Ман се изправи на крака, когато започнаха бурните овации на публиката, и призова Драйвър също да стане.
Темата на филма е близка до сърцата на италианците, като разказва история, започваща през лятото на 1957 г., когато бившият състезател Енцо Ферари (Драйвър) е в криза. Фалитът заплашва фабриката, която той и съпругата му Лаура (Пенелопе Крус) са построили от нищото 10 години по-рано.

Нестабилният им брак е разбит от загубата на сина им година по-рано и Ферари се бори да признае сина си с Лина Ларди (Шайлин Уудли). Междувременно страстта на пилотите му да побеждават ги тласка към ръба, когато се впускат в коварното 1000-километрово състезание през Италия - Mille Miglia.

''Ферари'' получи временно споразумение с SAG-AFTRA този месец, което позволява на звездите да го популяризират на фестивалния кръг, който включва и закриване на филмовия фестивал в Ню Йорк в средата на октомври. STX Entertainment и нейните партньори разпространяват филма на международно ниво.

Актьорският състав на лентата включва Пенелопе Крус като съпругата на Ферари - Лаура. Шайлин Удли като неговата любовница Лина Ларди. Патрик Демпси като колега състезател Пиеро Таруфи. Джак О'Конъл като състезателя Питър Колинс. Сара Гадон като Линда Кристиан и Габриел Леоне като харизматичния шофьор Алфонсо Де Портаго.

"Ferrari" е режисиран от четирикратно номинирания за Оскар Майкъл Ман. Той е известен с динамичния ритъм на своите трилъри. С герои, които рядко са черно-бели, Ман вероятно се е заел с проект, който не изобразява създателя на спортни автомобили в напълно положителна светлина. Това се подчертава от сценария, който е написан от самия Ман съвместно с Трой Кенеди Мартин (''The Italian Job'') и е базиран на книгата ''Ferrari – The Man and the Machine'' от автора Брок Йейтс.

Биографията не избягва сенчестите аспекти от кариерата на Ферари и е възможно филмът да последва примера.