Чарли Хънам: между анархията и спокойния свят

  • Сподели:
Чарли Хънам: между анархията и спокойния свят

Актьорът Чарли Хънам е най-известен с участието си в сериалите "Синове на анархията" и "Шантарам", както и в екранизация на легендите за крал Артур и в криминалния филм "Джентълмените" на режисьора Гай Ричи.

Чарлз Матю Хънам е роден в Нюкасъл на Тайн във Великобритания. На 12-годишна възраст се премества заедно със семейството си в графство Къмбрия, където посещава Cumbria College of Art and Design и се дипломира с двойна диплома по теория и история на киното. По онова време Чарли не планира да стане актьор, а желанието му по-скоро е било да пише сценарии и да режисира свои собствени филми.

Чарли става актьор по случайност. Когато е на 17 години, той отива в един магазин по време на коледните празници, за да си купи обувки заедно със свой приятел. Те се забавлявали и тичали из магазина, когато били забелязани от мениджър на продукцията на тийнейджърската драма "Байкър Гроув" от Нюкасъл. Чарли ѝ намигнал и ѝ изпратил целувка. Мениджърката се заинтересувала от него и му предложила да изиграе Джейсън в 3 епизода на сериала.

Славата му се разраства благодарение на "Синове на анархията".

След "Байкър Гроув" Хънам играе ученик на име Нейтън Малоуни в телевизионната драма "Queer as Folk" и Даз във филма "Whatever Happened to Harold Smith?". Също така амбициозният актьор се появява във филмите ''Abandon'' (2002), ''Nicholas Nickleby'' (2002) и ''Cold Mountain'' (2003), но нито една от тези роли не се превръща в негов пробив.

През 2005 г. Чарли получава главната роля на Пийт Дънам във филма ''Green Street Hooligans''. Благодарение на този проект той е забелязан от режисьора Кърт Сътър, който го кани да играе в новия му сериал "Синове на анархията". От 2008 г. до 2014 г. Чарли играе ролята на Джаксън "Джакс" Телър, лидер на известен мотоциклетен клуб. Ролята му спечелва любовта на публиката, признанието на критиците и три номинации за телевизионната награда "Изборът на критиците", наградата на EWwy и наградата PAAFTJ.

Докато снима "Синове на анархията", Чарли получава ролята на Крисчън Грей в екранизацията на "Петдесет нюанса сиво". Той дори прави прочит с потенциалната си партньорка Дакота Джонсън, но в крайна сметка отказва ролята. Според официалното изявление Хънам е отказал заради конфликти с графика на сериала му "Синове на анархията". Но източници, близки до актьора, твърдят, че Хънам е наблюдавал начина, по който се е развила кариерата на Робърт Патинсън след участието му в "Здрач", и е решил, че не иска вниманието, което би било свързано с поемането на тази роля.

Но има вероятност натовареният му график и кариерните му амбиции да не са единствените причини Чарли да откаже ролята на Крисчън Грей. Докато се е подготвял за ролята в "Петдесет нюанса сиво", той вече е бил обвързан с приятелката си Моргана Макнелис от 6 години. Чарли се е притеснявал какво ще почувства Моргана, ако го види в секс сцените. Въпреки че Моргана е почитателка на книгите на Е. Л. Джеймс и подкрепя приятеля си, новата му работа я притеснявала. Може би актьорът е решил да пощади чувствата на приятелката си.

Той гради успешна кариера и през свободното си време пише сценарии.

Следващият етап от кариерата му е свързан със сътрудничеството му с режисьора Гай Ричи. Първо Чарли изпълнява главната роля в приключенския екшън "Крал Артур: Легенда за меча'' (2017), а две години по-късно се снима заедно с Матю Макконъхи и Хю Грант във филма "Джентълмените".

Чарли Хънам може да бъде видян и в сериала "Шантарам", екранизация на едноименния роман на Грегъри Дейвид Робъртс. Актьорът изпълнява ролята на Линдзи Форд, банков обирджия от Австралия, който бяга от страната в Индия. Поради това, че ''Шантарам'' не е успял да предизвика висок интерес сред публиката, сериалът няма да бъде подновен за втори сезон.

Въпреки че Хънам има много успешна кариера, той не забравя първоначалната си мечта. Преди да получи роля в "Синове на анархията", Хънам продава на Summit Entertainment сценария си за филма "Влад", който се фокусира върху реалната история на Влад Цепеш - прототип на Дракула. Чарли научава за нея от местните жители в Румъния, докато снима филма "Студена планина".

Актьорът си има своя особеност и мрази да се целува на екрана, заради фобията си от микроби. Хънам обича всичко в работата си, с изключение на сцените в леглото. Казва, че е бактериофоб и има тази фобия още от детството си. В училище научава за паразит, който може да те направи сляп, и оттогава хигиената се превръща в един от приоритетите му. "От малък съм с дълбока гермафобия. През целия си живот не искам да целувам никого, освен приятелката си".

Манията му за чистота му изиграва жестока шега, когато отива в Индия, за да снима "Шантарам". Актьорът смята, че прекалената му хигиена е направила имунната му система твърде деликатна, което е довело до поредица от доста сериозни здравословни проблеми. По време на снимките Хънам се заразил с различни болести, които засегнали очите, гърлото и храносмилателната му система. За щастие, успял да се възстанови, но изглежда, че е трябвало да преосмисли подхода си към хигиената.

От 2005 г. Чарли има връзка с дизайнерката на бижута Моргана Макнелис. Двамата живеят в ранчо в Калифорния, където отглеждат кокошки, патици и магарета, грижат се за градината си и се наслаждават на селския живот.

За разлика от Чарли, Моргана се опитва да стои далеч от светлините на прожекторите, дори известно време пази в тайна връзката си с Хънам. Но когато романсът им станал публично достояние, някои фенове реагирали негативно и започнали да пишат лоши неща в социалните ѝ мрежи, където тя рекламирала своята марка бижута. Чарли веднага реагирал и помолил феновете да спрат да я тормозят.

Макар и заедно от дълго време Чарли и Моргана не са женени. Актьорът е скептично настроен по отношение на брака и смята, че един подпис не би променил с нищо взаимоотношенията им, както не са нужни сватбени церемонии, за да засвидетелства любовта си спрямо Моргана. Въпреки това, Чарли казва, че ако бракът е нещо много важно за Моргана, тогава той е готов да промени решението си.