Робърт Дауни казва, че саможертвата на Kилиън Мърфи за "Опенхаймер" е нещо, което никога не е виждал в кариерата си

  • Сподели:
Робърт Дауни казва, че саможертвата на Kилиън Мърфи за "Опенхаймер" е нещо, което никога не е виждал в кариерата си

Партньорът на Kилиън Мърфи в "Опенхаймер" Робърт Дауни младши го хвали за изпълнението му в ролята на Дж. Робърт Опенхаймер.

"Никога в кариерата си не съм ставал свидетел на по-голяма саможертва от страна на главен актьор", казва Дауни за своя колега във филма, режисиран от Кристофър Нолан.

Робърт Дауни добави: "Той знаеше, че това ще бъде огромно усилие, когато Крис му се обади. Но мисля, че Килиън имаше и смирението, което се изисква, за да оцелееш, играейки подобна роля.''

Мърфи е отдаден на ролята и също така разказва за отслабването си, за да остане верен на темата, която олицетворява. Актьорът споделя, че Опенхаймер е редувал цигари с лула и е моделирал поведението си по време на снимките, като добавя: "Ставаш малко конкурентен на себе си, което не е здравословно.''

"Бях зареден с луда енергия - преминах един праг, при който не се притеснявах за храна или нещо друго... Но беше добре, защото героят беше такъв. Той никога не ядеше."

Килиън също така се пошегува, че по време на кариерата си е трябвало да изпуши много фалшиви цигари: "Пушил съм толкова много фалшиви цигари за ''Peaky Blinders'', така че следващият ми герой няма да е пушач. Цигарите не могат да бъдат полезни. Дори билковите вече имат предупреждения за здравето."Екстремните диети могат да бъдат опасни
Въпреки че гладуването за кратки периоди от време е свързано с някои ползи за здравето и често допринася за намаляване на теглото, Мърфи не би оцелял дълго, ако наистина всеки ден трябва да яде само по един бадем. Емили Блънт, която играе съпругата на Мърфи в ''Опенхаймер'', споделя, че актьорът се е хранил с един бадем на ден, за да се подготви за ролята.
Макар че актьорите, които се подготвят за роли, често предприемат драстични мерки и намаляват изключително много приема на храна, за да постигнат определен външен вид за кратък период от време, катастрофалните диети не са препоръчителни, ако искате да постигнете здравословно и трайно отслабване.

За да отслабнете, е необходимо да сте в калориен дефицит - да консумирате по-малко, отколкото изгаряте - но твърде ниското намаляване на калориите е свързано със значителни рискове. Според Академията по хранене и диететика нискокалоричните диети могат да доведат до хранителни дефицити, загуба на мускулна маса, мозъчна мъгла и камъни в жлъчката.
Силното ограничаване на калориите също така е неустойчиво за повечето хора, така че може да доведе до йо-йо ефект, изпадане в цикъла "преяждане-ограничаване" и развиване на нездравословна връзка с храната.

Бавното отслабване обикновено означава, че е по-вероятно да задържите теглото си. Специалистите по хранене препоръчват да включите в диетата си баланс между протеини, въглехидрати и мазнини, да не се ограничавате прекалено, като се наслаждавате на всички храни в умерени количества, и да се храните с малък калориен дефицит.