Анти-Кен, но пък убийствено секси: Килиън Мърфи

  • Сподели:
Анти-Кен, но пък убийствено секси: Килиън Мърфи

Звездата от "Опенхаймер" се появи на червения килим в прозрачна визия на Saint Laurent, която засенчва куклата Кен.

Малко преди Килиън Мърфи и колегите му от актьорския състав на "Опенхаймер" да напуснат червения килим в Лондон в знак на солидарност със SAG-AFTRA, актьорът дебютира с черен костюм на райета на Saint Laurent, разкопчан над прозрачна риза, панталони с висока талия и чифт ботуши Wyatt на марката - или, както ги наричат по тези места, "Rolex на ботушите Chelsea".

Снимките на Мърфи, чиито леденосини очи могат да издълбаят диамант, от различни премиери на ''Oppenheimer'' през последната седмица вече се превърнаха в хит в социалните мрежи. Но тази визия - и изражението на лицето му, докато я носеше - сякаш показваше, че той (и стилистката му Роуз Форд) са оставили най-доброто за накрая. Събитието в Лондон може да се окаже последният му червен килим за известно време, според стачката членовете на SAG не могат да участват в пресконференции или събития.

По време на съкратената рекламна кампания модният избор на актьора излъчваше определена "ядрена енергия" в ярък контраст с неговите колеги от Страната на Барби, която се превърна в духовния контраст на ''Опенхаймер''. С други думи, Мърфи, който във филма си се превъплъщава в образа на "бащата на атомната бомба" Дж. Робърт Опенхаймер, се облича като анти-Кен.

Там, където е Райън Гослинг, в неговите пастелни памучно-розови и синьо-малинови костюми на Gucci, е и Мърфи, в неговия замислен, убийствено секси YSL. На първата премиера на "Опенхаймер" в Париж Мърфи пристигна с поръчкова риза на Prada и подходяща къса вратовръзка - не по-различна от лятна униформа в цвят каки от времето на Втората световна война, което я прави почти подходяща за периода, като се има предвид средата на Опенхаймер - с тъмно сако, носено елегантно, само с горното копче.

По време на дъждовната фотосесия на лондонския площад Трафалгар Мърфи носеше Margiela и жилетка Studio Nicholson върху обикновена бяла тениска, прибрана в чифт панталони с висока талия. На следващия ден той носеше подобна визия, този път с червена жилетка и Ray-Bans.

Въпреки че съперничеството в стила на Барби срещу Опенхаймер се запази силно, съответните звезди на филмите - в поредна проява на солидарност - изразиха вълнение от усилията на колегите си актьори.

"Ще отида да гледам Барби, на 100 процента. Нямам търпение да го видя", каза Мърфи пред IGN тази седмица. "Мисля, че е чудесно за индустрията и за публиката, че имаме два невероятни филма от такива режисьори, които излизат в един и същи ден. Да си прекараш целия ден в киното - какво по-хубаво от това?"

А вие кой филм ще гледате или може би и двата?