"Барби" води с 22,3 милиона долара в бокс офиса, "Опенхаймер" извлича 10,5 милиона долара

  • Сподели:
"Барби" води с 22,3 милиона долара в бокс офиса, "Опенхаймер" извлича 10,5 милиона долара

Вътрешният боксофис е в разгара си.

Ако посещаемостта остане толкова силна, "Барби" може да отвори с гигантски приходи от над 150 млн. долара за уикенда, последвани от значителните 75 млн. долара за "Опенхаймер".

Както "Барби", така и "Опенхаймер" носят огромен успех в петъчния боксофис, след като отбелязаха впечатляващи приходи от предварителни прожекции. Ако посещаемостта се задържи толкова силна, според първите оценки "Барби" може да открие с гигантски приходи от 150-160 млн. долара на вътрешния пазар - един от най-големите резултати в последно време - последван от значителните 75 млн. долара за "Опенхаймер". И двата филма надминават значително очакванията.

''Барби'' печели огромните 22,3 млн. долара в сряда и четвъртък в предварителните касови прожекции, което е най-доброто представяне 2023 г. досега.
Това изпреварва "Пазители на галактиката Vol. 3", който спечели 17,5 млн. долара в предварителните прожекции, както и "Спайдър-мен: Извън паяжината" (17,4 млн. долара) от това лято. А като цяло ''Барби'' се нарежда на 24-то място в списъка на най-добрите предварителни прожекции за всички времена. 

В началото на уикенда се очакваше ''Барби'' да отвори със 110 млн. долара, ако не и повече. Това е огромна сума за такъв филм и би било едно от най-добрите откривания за летния сезон. Марго Роби и Райън Гослинг изпълняват главните роли във филма, режисиран от Грета Гервиг.

''Барби'' се изправя срещу ''Опенхаймер'' на Кристофър Нолан във филма, който е обявен като Барбенхаймер.

Проектът на Нолан щеше да стартира с 49 млн. долара. Тричасовият филм разказва за кариерата на Дж. Робърт Опенхаймер, който е смятан за бащата на атомната бомба. Звездният актьорски състав е съставен от Килиан Мърфи, Емили Блънт, Мат Деймън И Робърт Дауни младши.

"Опенхаймер" спечели 10,5 млн. долара от предварителните прожекции в четвъртък. Това също е един от най-добрите резултати за лятото и изпреварва предварителните прожекции на "Мисия невъзможна: пълна разплата'' част първа и ''Индиана Джоунс и реликвата на съдбата''.