Семейството на Брус Уилис с нова информация за състоянието му

  • Сподели:
Семейството на Брус Уилис с нова информация за състоянието му

Семейството на 67-годишния актьор обяви последната актуална информация, касаеща здравословното му състояние. Настоящата му съпруга Ема Хеминг и бившата му половинка Деми Мур излязоха с общо изявление в социалните си мрежи, в което съобщават, че Брус е диагностициран с фронтотемпорална деменция.

''Като семейство искаме да използваме възможността, за да благодарим на всички вас за любовта и състраданието към Брус през последните десет месеца. Щедростта на духа ви беше огромна и ние сме ви изключително благодарни за това. Заради вашата доброта и защото знаем, че обичате Брус толкова, колкото и ние, искахме да ви съобщим актуална информация. 

След като през пролетта на 2022 г. обявихме диагнозата на Брус за афазия, състоянието на Брус прогресира и вече имаме по-конкретна диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD). За съжаление предизвикателствата в общуването са само един от симптомите на заболяването, с което се сблъсква Брус. Въпреки че това е болезнено, облекчението е, че най-накрая имаме ясна диагноза.  

FTD е жестоко заболяване, за което много от нас не са чували и което може да засегне всеки. При хората под 60 години фронтотемпорална деменция е най-често срещаната форма на деменция и тъй като поставянето на диагнозата може да отнеме години, ФТД вероятно е много по-разпространена, отколкото знаем. Днес не съществува лечение за това заболяване - факт, който се надяваме да се промени през следващите години. Надяваме се, че с напредването на състоянието на Брус всяко медийно внимание може да бъде насочено към осветляване на заболяването, което се нуждае от много повече информираност и изследвания.  

Брус винаги е вярвал, че трябва да използва гласа си в света, за да помага на другите и да повишава осведомеността по важни въпроси както в публичното, така и в личното пространство. Знаем в сърцата си, че ако можеше днес - той би искал да отговори, като привлече вниманието на световната общественост и се свърже с тези, които също се справят с това изтощително заболяване и с това как то влияе на толкова много хора и семействата им.

Семейството ни е само едно от тези с близък, който страда от FTD, и ние насърчаваме другите, които се сблъскват със заболяването, да потърсят богатата информация и подкрепа, достъпни чрез AFTD (@theaftd, theaftd.org). А за тези от вас, които са имали щастието да нямат личен опит с FTD, се надяваме, че ще отделите време да научите повече за него и ще подкрепите мисията на AFTD по какъвто и да е начин. 

Брус винаги е намирал радост в живота - и е помагал на всички, които познава, да направят същото. За нас е от огромно значение да видим как това чувство на загриженост се отразява на него и на всички нас. Бяхме толкова трогнати от любовта, която всички вие споделихте към нашия скъп съпруг, баща и приятел в този труден момент. Продължаващото ви съчувствие, разбиране и уважение ще ни позволят да помогнем на Брус да живее възможно най-пълноценно.''