Златан & Хелена посрещнаха Коледа на плажа в Маями

  • Сподели:
Златан & Хелена посрещнаха Коледа на плажа в Маями

Наслаждавайки се на време със семейството си, Златан посрещна Коледа на плажа в слънчева Флорида.

Ибрахимович развълнува милионите си фенове с клип в Instagram, в който играе плажен футбол и изпълнява перфектен удар, напомнящ за неговия непреходен талант, отлични физически умения и атлетизъм. Оттеглил се от професионалния футбол, но не и от очарованието на спорта, 42-годишният Златан Ибрахимович ще прекара новогодишните празници във Флорида. Дори и без познатата обстановка на стадион "Сан Сиро" или екипировката на "Милан", усетът на Ибрахимович към играта остава непокътнат. Според Gazzetta dello Sport, поради семейната си почивка, Ибрахимович няма да присъства на мача на Милан срещу Сасуоло.

Любовната история на Златан и Хелена е всичко друго, но не и обикновена. С разлика във възрастта от 11 години, Сегер, която е успешен предприемач, оказва значително влияние в живота на Ибрахимович, както в личен, така и в професионален план. Двойката е заедно повече от две десетилетия, имат двама сина: Максимилиан и Винсент, но въпреки това никога не са сключвали брак. Ибрахимович споделя, че се възхищава на силата на съпругата си, нейната независимост и елегантност - качества, които според него са били от решаващо значение за дълготрайната им връзка. 

''Във всяка любовна история сексът в началото е чист адреналин, а после става нещо още по-важно, защото свръзва двамата, създава съзаклятничество в двойката, прави я единствена. По някакъв начин футболът допринася за връзката ми с Хелена, защото ни разделя - изпращат ни на лагер, затварят ни в хотел и така желанието расте. Хелена не е ревнива. По-зряла е, с повече опит. Тя ми има доверие. И аз на нея. Не съм от хората, които проверяват мобилния телефон на приятелката си. Когато бях по-млад може и да съм бил, но нашата връзка е стабилна и се основава на голямо доверие и уважение. Без тези елементи няма как да продължи двайсет години'', пише Златан в книгата си ''Адреналин''.

Първата им среща е вълнуваща и може би леко напрегната, но това бурно запознанство поставя началото на техните отношения.

Хелена Сегер открива, че нейният Mercedes е ''хванат'' в капан от неправилно паркираното Ferrari на Златан. Пред списание Elle Хелена описва случката, довела до конфронтация по следния начин: 

"Беше паркирал направилно своето Ferrari на паркинг в Малмьо, по такъв начин, който пречеше на Mercedes-а ми да излезе. Директно му заявих да го премести веднага. И да, той видя нещо в мен, което му хареса. Тогава бях в кофти настроение и за мен той беше просто един идиот с голям нос и златен часовник."

"Когато се запознах със Златан, той беше на 21 години, а аз - на 32. Разполагах с пари, имах кариера и нямах нужда от футболист, който да ме издържа. Бях независима, а той дори не беше моят тип мъж. Не е лесно да се живее с него, но признавам, че и с мен не е."

Всъщност приликите между двамата се простират далеч отвъд обикновената упоритост. Хелена отразява яростната отдаденост на Златан в собствените си професионални занимания. Същият плам е довел Златан до историческа кариера в клубове като Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед.

Ибрахимович разкрива, че е предложил на Сегер да се сгодят, но тя му е отказала. В своя типичен стил на изразяване, Златан безцеремонно посочва: ''Тя изпусна първия си шанс и второ предложение няма да има.''

''Първите ни години заедно с Хелена бяха лудост, прекрасна лудост. Когато дойде в Амстердам, откри, че в апартамента имам две чинии, една чаша и три прибора. Голямо животно бях. Тя беше по-голяма от мен, по-зряла, по-отговорна. Учеше ме:

- Трябва да имаш поне дванайдет чинии, дванайсет чаши, по дванайсет от всичко.

И излезе да ги купи. Когато подписах договора с ''Юве'', ѝ предложих:

- Ела с мен в Торино. 

А тя:

- Ама кой си ти?''

Златан уважава нейното решение, разбирайки нуждата ѝ от независимост и мнението ѝ за брака. "Тя е силна, наистина силна", подчерта Ибрахимович, изтъквайки ролята на Сегер като опора в тяхната връзка и семейство. Той се възхищава на нейната издръжливост и способността ѝ да отстоява позициите си - качества, които според него правят връзката им още по-стабилна.

"Мисля, че харесвам Златан, защото се съревновавам с него. Моето минало е не по-малко важно. Изградила съм кариерата си с много жертви. Сключването на брак може да наруши чувството ми за независимост. Не искам да ми лепват етикет просто на футболна съпруга на или на победителка в конкурс за красота. Хората нямат представа колко много съм се борила, учила и работила."

След четири години прекрасна химия двойката посреща първото си дете - Максимилиан. Той се ражда на 22 септември 2006 г. А второто им дете Винсент - се ражда на 6 март 2008 г. Като баща Ибрахимович е отдаден родител, който се вслушва в синовете си. Той описва отношенията с децата си, като подчертава желанието си те да намерят своя път в живота и да преследват страстите си заради себе си, а не заради него. Стилът му на възпитание е директен и честен, като самия него. Ибрахимович вярва в твърдата любов и поставянето на високи стандарти - ценности, които се надява да внуши на синовете си.

''Обичам синовете си както нищо друго на този свят. Да ги обичам, означава и да ги закрилям, да се отнасям отговорно към свободата им.''

''За мен Хелена е най-прекрасната жена на света. Така е, нали е с мен. Следи не само всичките ни задължения, моите и на децата, но и всичките ми дейности и инвестиции. Винаги приготвя закуската, обяда и вечерята на децата, кара ги на тренировки, занимава се с това как вървят в училище, разхожда кучетата пет пъти на ден, мие чиниите и пере. Макси и Винсент със сигурност не биха могли да имат по-добра майка. Само благодарение на нея мога да стоя спокойно в Италия, докато семейството ми е в Швеция. Обаче ме е предупредила:

- Когато престанеш да играеш, ще започна да работя отново, а ти ще се занимаваш с децата всеки ден, както правя аз сега. 

Хелена е корава. Ако не беше, нямаше да ме плени и нямаше да издържи толкова дълго до мен. Навършилият четиресет години мъж Златан Ибрахимович е щастлив: имам здраве и всичко, от което се нуждая. Нищо не ми липсва.''